Yeni Astra Yılın Otomobili Seçildi

Yeni jenerasyon Opel Astra hatchback, Volvo XC90 modelini ufak bir farkla geçerek 2016 Avrupa Yılın Otomobili ödülünün sahibi oldu.

Herzamanki gibi Avrupa’nın dört bir yanındaki gazeteciler, ödül sahibini bulmadan birkaç saat önce oylamaya katıldı. Son zamanların en çetin mücadelesi yaşanan oylamada, Opel Astra hatchback 309 puanla birinci gelirken, Volvo XC90 294 puanla ikinci sırada kaldı. Yani ödülün sahibi yalnızca 15 puan ile belirlendi.

3. sırayı alan Mazda’nın şık modeli MX-5 Miata ise 202 puan almayı başarırken, yenilenen yüzü ile Audi A4 189 puanda kaldı. Listede yer alan diğer büyük isimler ise; 163 puan alan Jaguar XE sedan, 147 puan alan Skoda Superb ve 143 puan alan BMW 7 Serisi oldu.

Opel Astra K modelinin neden birinci geldiği ise oylama sistemi nedeniyle bilinemiyor. Yılın Otomobili oylama sistemine göre 22 ülkeden 58 gazetecinin her biri, elindeki 25 puanı aday modellere dağıtmak zorunda. Bir modele en fazla 10 puan verebilen gazeteciler, en az 5 otomobil için oy kullanmak zorunda.

Geçtiğimiz yılın kazananı Volkswagen Passat olurken, bir önceki yıl ödülün sahibi, Opel Astra’nın rakibi Peugeot 308 olmuştu. 2013 yılında ise ödülü kazanan model yine aynı segmentten Volkswagen Golf olmuştu. Her ne kadar Avrupalıların SUV modellere olan ilgisi gün geçtikçe artsa da, geleneksel otomobillere olan sevgileri de asla azalmıyor.

Avrupa Yılın Otomobili Ödülü’ne yabancı olmayan Opel, daha önce Astra Mk2, Omega A, Insignia ve Ampera modelleri ile bu ödülün sahibi olmuştu.

Bir önceki Astra’ya kıyasla 200 kg daha hafif olan yeni Opel Astra K, bu sayede daha iyi bir performans vaat ediyor. Daha kaliteli bir iç tasarıma, LED farlara ve gelişmiş güvenlik özelliklerine kavuşan yeni Astra, bu sayede ödülü hak etmiş görünüyor.

Yeni Astra Yılın Otomobili Seçildi
Yeni Astra Yılın Otomobili Seçildi

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here