Yeni Citroen C3 Geliyor

Satışa sunulmasından bu yana neredeyse 7. Yılı geride bırakan mevcut, 2. Jenerasyon Citroen C3, 2016 yılının ikinci yarısında baştan aşağıya yenileniyor.

Fransız otomobil üreticisine yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre 2016 model Citroen C3, henüz marka tarafından doğrulanmasa da Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. Kardeş marka Peugeot’un mevcut 208 modeli ile aynı platformu paylaşacak olan yeni C3, mevcut model ile aynı boyutlarda olacak ancak iç mekanda daha fazla yaşam alanı sunacak.

Tasarım olarak baktığımızda ise Citroen’in yenilenecek B segmenti modeli, C4 Picasso ve C4 Cactus modellerinden esinlenilen yuvarlak hatlara sahip olacak. İç tasarımda güncellenen bir bilgi ve medya sistemine yer verecek Citroen, 7 inçlik dokunmatik bu ekranın yanısıra tam dijital gösterge paneli de kullanacak.

Yeni C3’de revize edilen benzinli ve dizel motorları kullanacak Citroen, 82 ve 110 beygirlik 1.2 litre benzinli motorun yanısıra, 75, 100 ve 120 beygir güç üretecek 1.6 litrelik BlueHDi motor seçeneği de sunulacak. Standart olarak manuel şanzımanla gelecek tüm motor seçeneklerinde, otomatik şanzıman opsiyonel olarak tercih edilebilecek.

2015 yılının ilk 11 ayında 160.880 adet C3 satan Citroen, 7 yıldır piyasada olan modelin performansındaki düşüşü göz önünde bulundurarak modeli yenilemeye karar kıldı. Güçlü rakiplere karşı hamle alan Citroen, 2014 yılında %14.3 oranında daha fazla C3 satışı gerçekleştirmişti.

Yeni Citroen C3 Geliyor
Yeni Citroen C3 Geliyor

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here