Alman otomobil üreticisi Opel, yenilediği C segmenti hatchback modeli Astra’nın ardından D segment orta sınıf sedan modeli Insignia için de çalışmaya başladı.

Alman otomobil dergisi AutoBild’e göre yeni Opel Insignia, mevcut modele göre 15 cm uzayacak. Aks mesafesi ise mevcut modelden 9 cm daha uzun olacak 2017 Opel Insignia, daha geniş bir yaşam alanı sunacak.

D Segmenti sedan modelin, Opel markasının sahibi olan General Motors’un E2xx olarak adlandırılması beklenen global platformu üzerinde konumlandırılması bekleniyor. Bu yeni platform sayesinde 2017 Opel Insignia, büyük boyutlarına rağmen daha da hafif olacak.

3 ve 4 silindirli yeni benzinli ve dizel motor sçeneklerini getirecek olan Opel, Insignia’da yer vereceği bi-turbo dizel motordan yaklaşık 160 beygir güç elde etmesi bekleniyor.

8 ileri vitesli çift kavramalı şanzımana yeni Opel Insignia’da yer verileceği konuşulurken, opsiyonel olarak 4 tekerlekten çekiş sistemi ve adaptif süspansiyon sistemi de araca eklenebilecek. Satışa sunulduktan kısa bir süre sonra performans versiyonu Insignia OPC modelinin de 400 beygir güç üretecek 6 silindirli turbo şarjlı motor ile gelmesi bekleniyor.

Tasarım konusunda yeni Astra K modelinden esinlenecek gibi görünen yeni Opel Insignia’nın casus fotoğraflarından anlaşılan tavan çizgileri, aracın “sedan” isminden daha havalı olan “dört kapılı coupe” olarak da satışa çıkabileceğine işaret ediyor.Bu modelin satışa sunulmasının ardından Opel’in Sport Tourer modeli ile gövde tiplerini zenginleştirmesi bekleniyor.

14502216134131

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here