Yeni Kia Niro

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, 86. Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni Niro modelinin Avrupa versiyonunu tanıttı. Kia’nın tanıttığı Niro modellerinden birisi de hybrit motora sahip tamamen elektrikli otomobil.

Bu otomobilin gövdesinin altında, Kia’nın ilk eco platformu yer alıyor. Bu platformun mimarisi de mevcut Kia modellerinin tamamından bağımsız olarak tasarlanmış. 32 kW elektrikli motora güç veren 1.56 lityum-ion pillerden güç alan elektrikli model, 4 silindirli 1.6 GDI benzinli motor seçeneği ile desteklenmiş.

105 beygir güç ve 147 nm tork üreten bu motor seçeneği, hybrit sistemin gücü ile de birleşince 141 beygir ve 264 nm torka ulaşıyor.

Bu birleşimin ne kadar ekonomik olduğu hakkında henüz açıklama yapmayan Kia, hedef olarak ise kilometrede 89 gram karbon salınımı elde etmek istiyor. 89 gram karbon salınımı değerini karşılaştırmak gerekirse, yeni Toyota Prius kilometrede 76 gram karbon salınımı değerine sahip.

Dış tasarımda crossover benzeri çizgilere sahip olan yeni Kia Niro, 2.700 mm’lik şaft uzunluğu ile 4 kişi için oldukça geniş bir alan ve 5 kişi için de gayet yeterli bir yaşam alanı sunuyor.

Boyut olarak Sportage modeli ile yakın olan yeni Kia Niro, markanın hatchback Cee’d modeline kıyasla ise daha büyük bir dönüş açısı sunuyor.

Teknolojik özellikleri ile de yenilikçi bir model olan Kia Niro, Android Auto özelliğine sahip olan ilk Kia modeli olma özelliği taşıyor.

Yeni Kia Niro
Yeni Kia Niro

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here