Mercedes Nissan Navara tabanlı bir pick up model üreteceğini duyurdu. Yeni Mercedes Pick Up ?ın üretiminde Nissan-Renault ortaklığının yardımı alınacak.

Geçtiğimiz yıl yapılan basın açıklamasında 2020 yılından önce yeni bir pick up modelinin üretileceği duyurulmuş ancak detayları verilmemişti. Mercedes-Benz bu seferki basın bülteniyle aracın Nissan Navara modelini esas alacağını ve 2017 yılında yollarda olmasının planlandığını duyurdu.

Modeli sıfırdan geliştirmek pahalı olduğundan halihazırda rüştünü ispatlamış bir modelin tasarımını esas almak Alman markasına daha ucuza mal olacak. Daha önce konsept çalışmalarda Toyota Tundra modelini de deneyen Mercedes-Benz aradığını Navara?da bulmuş görünüyor.

Daha önce Volkswagen ve Fiat tarafından da pick up üretme girişiminde bulunulduysa da Avrupa kökenli otomobil üreticileri bu segmentte diğer dallardaki kadar büyük bir başarı elde edemediler.

Öncelikli olarak Avrupa, Avustralya Güney Afrika ve Latin Amerika ülkelerini hedef alacak model Barselona/İspanya ve Cordoba/Arjantin?de üretilecek. Aracın Plug-in hibrit bir versiyonunun da olması bekleniyor.

16522_812530238800906_4535894444216802553_n

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here