Son olarak 2015 Şubat ayında ortaya çıkan ve kış şartları için testleri devam ederken yoğun bir kamuflaj altında görüntülenen 2016 Kia Sportage modeli için günümüze kadar çeşitli sızıntılar ortaya çıkmıştı.

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de en çok tercih edilen SUV modelleri arasında yer alan Kia Sportage 2016 modelinin nasıl bir tasarıma ve özelliklere sahip olduğu merak ediliyordu.

2016 Kia Sportage’nin İlk Resmi Görüntüleri Yayınlandı

4. Jenerasyon yeni Kia Sportage, artık 5 yeni motor ve 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile sunulacak 174 beygirlik 1.6 litre Turbo GDi motor seçeneğinin gelmesi ile birlikte 3 farklı şanzıman seçeneğiyle beraber satışa çıkacak.

0’dan 100km/s hızlanmasını 9.2 saniyede tamamlayacak olan turbo benzinli yeni Kia Sportage’ın 7DCT otomatik şanzımanlı versiyonu ise 8.8 saniyede 100km/s hıza ulaşacak. Manuel şanzımanlı versiyonun yakıt tüketim verisi 7.6 litre olarak açıklanırken, DCT otomatik şanzımanlı yeni Sportage’ın tüketimi ise 7.4 litre olarak belirtilmiş.

Yeni Kia Sportage’ın diğer motor seçenekleri arasında ise 130 beygirlik 1.6 litre benzinli ünite, 114 beygirlik 1.7 litre dizel ünite ve 134 ile 182 beygirlik iki versiyonu ve 2.0 CRDi dizel motor seçenekleri bulunacak. Tüm bu motor seçenekleri 6 ileri manuel ya da 6 ileri otomatik şanzıman ile tercih edilebilecek.

Kia’nın Akıllı Tamamen Dört Tekerlekten Çekiş sistemi ise, 1.6 litrelik turbo beslemeli T-GDi ve 2.0 litrelik CRDi modellerinde standart olarak sunulacak. Bu çekiş sistemi maksimum 60-40 tork dağılım performansını da barındıracak.

Kia, yeni Sportage modelinde Otonom Acil Durum Freni, Kör Nokta Tespiti, Arka Çapraz Trafik Uyarısı ve Uzun Far Yardımcısı gibi modelde ilk defa yer verilecek güvenlik teknolojilerini de konumlandıracak. Yeni Kia Sportage müşterileri 7 ya da 8 inçlik bilgi ve eğlence sistemini tercih edebilecek. Bu ekran üzerinden geri görüş kamerası ve en son teknoloji bağlantı özellikleri erişilebilir olacak.

Yeni Sportage
Yeni Sportage

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here