Bu yıl Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılarak, Volkswagen’in 2015 2. Yarısındaki en büyük hamlesi olan yeni Tiguan marka için büyük önem taşıyor.

Kullanıcılardan 1. jenerasyon Tiguan’da neleri beğenmediklerine dair görüş alan Volkswagen tasarımcıları, yeni Tiguan’ı da bu geri bildirimlere göre tasarladı. MQB platformunun araçta kullanılması ile birlikte yeni Volkswagen Tiguan tamamen yenilendi. Evet, bu da kullanıcıların büyük bir kısmının, 1. jenerasyon Tiguan’da beğenilecek hiçbir şey bulmadıkları anlamına geliyor.

Bilmemiz gereken ilk madde ise yeni Tiguan’ın aslında teknik olarak üç farklı otomobilden oluştuğu. İlk olarak bir arazi versiyonu bulunan yeni Tiguan’ın bu modeli, özel tampon yapısı ile birlikte arazide daha başarılı yaklaşma ve uzaklaşma açısı sunmak üzere tasarlanmış. İkinci model ise sportif tamponlara ve normal modele göre alçak süspansiyonlara sahip olan Tiguan R-Line olurken, 3. model ise standart yüksekliğe sahip süspansiyonları ile normal Tiguan modeli oluyor.

Aks mesafesi önceki modele göre 7.6 cm uzatılan yeni Tiguan’ın boyu ise toplamda 6.1 cm uzatılmış. Bu sayede iç mekanda daha geniş bir yaşam alanı sunulurken, aracın köşelerine yaklaştırılan tekerlekler sayesinde de yol tutuşu arttırılmış.

Yeni Tiguan’ın tasarımı üzerinde 4 yıl çalıştığını anlatan Volkswagen tasarımcısı, dikiz aynalarının yanına konumlandırılan yeni camlar ile de artık daha geniş bir görüş açısı sunulduğunu belirtiyor. Oldukça keskin çizgileri arka lambalarda başlayan yeni Tiguan’ın hatları ön tasarıma del aynı sertlikte devam ediyor.

LED ön farlarının, yeni Volkswagen Passat’tan daha şık göründüğünü düşündüğümüz yeni Tiguan’ın, R-Line donanım seviyesinde gelen tamponlar ise araca tamamen farklı bir hava katıyor.

Üç boyutlu arka far grubuna sahip olacak yeni Tiguan’ın, bu tasarım detayında kuzeni Porsche Macan’ın eline su dökemeyeceğinin de altını çizmek gerekiyor. Her ne kadar Volkswagen ve Porsche markalarının SUV’lerini karşılaştırmak pek mantıklı olmasa da, iki modelin boyut bakımından aynı olduğunu söyleyelim. Üstelik tam donanıma sahip Volkswagen Tiguan’ın da, neredeyse Porsche Macan ile aynı fiyat etiketine sahip olacağınıda belirtmek gerek.

İç tasarımda ise genel olarak yeni Volkswagen Passat ile aynı unsurlar göze çarpsa da, yenilenen koltuklar ve MPV modellerinde olduğu gibi hareketli arka koltuklar dikkat çekiyor.

14486188240251

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here