Yeni Toyota Corolla Geliyor

Japon otomobil üreticisi Toyota’nın dünya genelindeki en ünlü modeli olan Corolla, bir önceki versiyonun tanıtılmasından 3 yıl sonra, 2017 yılında yenileniyor.

Şuanda satılmakta olan 11. jenerasyon Toyota Corolla, dünya genelinde yaklaşık 150 ülkede satılıyor. Mevcut Corolla’nın, markanın global satışlarının %20’sini oluşturduğunu da belirtelim.

Tamamen yeni bir tasarım dili benimsenerek Avrupa için özel olarak tasarlanacak olan Toyota Corolla’nın, yayınlanan görsellerinde en ilgi çekici tasarım detayı olarak farklı LED ön farlar göze çarpıyor. Ufak üst ızgaralar ile birleşen bu LED farlar, geniş ve büyük alt ızgaraya doğru araca dinamik bir tasarım kazandırıyor.

Yeni krom detaylar ile daha göz alıcı hale getirilen kapı kolları da yeni Corolla’yı daha şık kılıyor. Arka tasarımda ise LED far grubu ve krom detaylar da yenilikler arasında yer alıyor. 16 ve 17 inçlik yeni jant seçenekleri de eklenecek Toyota Corolla’da, 9 gövde rengi de sunulacak. Bu renklerden Platinyum Bronz, Tokyo Kırmızı ve Yeryüzü Grisi renk seçenekleri ise kartelaya yeni eklenecek.

Kabuğunun altında herhangi bir yenilik bulunmayacak tamamen yeni Toyota Corolla’da, Safety Sense güvenlik sistemi de sunulacak. Bu sistemde, Şerit Değiştirme Yardımcısı, Çarpışma Önleme Sistemi, Yol İşaretçisi Tanıma ve Otomatik Uzun Far Asistanı gibi güvenlik elemanları bulunacak. Lazer ve kamera teknolojisi ile yeni Toyota Corolla’nın trafikte kazaya karışma riski de azaltılacak.

2017 yeni Toyota Corolla, önümüzdeki yaz aylarında tüm Avrupa’da satışa sunulacak.

Yeni Toyota Corolla Geliyor
Yeni Toyota Corolla Geliyor

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here