Zorunlu trafik sigortası

Zorunlu trafik sigortası araç sahiplerinin zorunlu olarak yaptırması gereken bir sigortadır. Herhangi bir kaza veya hasar anında karşı tarafa verilmesi gereken bedel ve maddi zararları güvence altına alır. Aynı zamanda zorunlu trafik sigortası yaptırmayan hiçbir araç trafiğe çıkamaz.

Zorunlu trafik sigortası yeni yılla beraber zamlandı. Sigorta şirketleri her ne kadar farklı fiyatlar sunsa da, zorunlu trafik sigortası zammını aracınıza yapılan son sigorta üzerinden %30 daha fazla olarak hesaplayabilirsiniz.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI SORGULAMA İŞLEMİ

Kamu kurumlarının online sorgulama işlemlerinin tek bir çatı altında toplanmasının ardından zorunlu trafik sigortası sorgulama işlemleri de online olarak gerçekleştirilebilmektedir. e-Devlet kapısı üzerinden yapılabilen zorunlu trafik sigortası sorgulama işlemi için e-Devlet şifresine ihtiyacınız vardır. E-Devlet şifresini size en yakın PTT şubesinden alabileceğiniz gibi, kimlik bilgilerinizle veya internet bankacılığı kullanarak da sisteme giriş yapabilirsiniz.

Zorunlu trafik sigortası sorgulaması için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ?www.turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama? adresine giderek aracınızın plakasını yazmanız gerekmektedir. Sorgula butonuna tıkladığınızda ise karşınıza aracınızla alakalı trafik poliçe detayları gelecektir.

e-Devlet üzerinden zorunlu trafik sigortası sorgulama işlemi sadece kendi üzerinize olan araçlar için gerçekleştirilebilmektedir. Başkasına ait bir araç için sorgulama yapamazsınız.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI FİYATLARINA İNDİRİM GELECEK

Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre vatandaşların sıkıntıya girmesine neden olan yüksek fiyatlı zorunlu trafik sigortası ücretlerinde düzenlemeye gidilecek.

Özellikle son zamanlarda sürekli zam yapan sigorta şirketleri vatandaşların zor durumda kalmasına neden oluyor. Geçtiğimiz senelerde 200-300 TL arasında olan zorunlu trafik sigortası fiyatları yükseldi. Araç sahipleri ise yüksek sigorta ücretlerinden dolayı zor zamanlar geçiriyor.

Konuyla alakalı çalışma başlatıldığının bilgisini veren Hazine Müsteşarlığı, zorunlu trafik sigortasıyla alakalı kalıcı bir çözüm geliştirileceğini belirtti. Yapılacak olan çalışmanın 1-2 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Zorunlu trafik sigortası
Zorunlu trafik sigortası

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here