KONUK YAZAR / Ali Rıza ATEŞ

KONUK YAZAR / Ali Rıza ATEŞ

Yıllardan beri FİAT marka araç kullanıyorum bunun nedeniyle en son olarak LİNEA 1.4 T-JET aracı satın aldım. Bu araç özel üretim olarak 1.4 turbo benzinli 120 hp güce sahip bir motoru bulunmakta 100 km hıza 9 saniyede ulaşabiliyor. T-JET Motor Lpg ye en iyi uyumlu olan turbo benzinli motordur. Aracın motor haricinde ki aksamlarında diğer Linea’ lardan bir farkı yoktur. Motor olarak büyük bir farkı vardır.
Benzinli motor çok yakar mantığı herkesçe bilinen bir şey lakin turbo sayesinde araç zorlanmadan yüksek hızlara çıkabiliyor bu da yakıt konusunda çok tasarruf sağlıyor. Aracın motora uygun olarak 4 disk fren bulunmakta ve fren mesafesi gerçekten iyidir. Aracın iç aksamları orta kalitede ve biraz dar ama zamanla alışıyorsunuz. Koltuk yapısı biraz küçük olması nedeniyle herkes rahat edemeyebilir. Aracınızı Linea görüp sizi fazlasıyla taciz eden araçlar oluyor ama hafifçe gaz
pedalına dokunmanız yeterli.

Aracın kötü yanlarına değinirsek eğer viraj konusunda biraz sıkıntılı bir araç o sebeple geniş taban lastik kullanılması gerek.

İç kısımı C segmenti araçlara göre biraz dar ama abartılacak kadar değil.

Şanzıman yapısı olarak 6 vites yerine 5 vites kullanmaları kötü olmuş.

Aracın iyi yanlarından söz etmek gerekirse;
Motor başlı başına bir şaheser diyebilirim, tork ve hızlanmaları çok iyi.

Parça fiyatı muazzam gerçekten, iç aksam dış aksam parçaları çok ucuz.

Yakıt değerleri turbo bir araca göre çok iyi yakıyor şehir içi benzinde 8 lt şehir dışı 5-6 lt yakmakta (tabi ben lpg de kullanıyorum)

Araç şaşırılacak şekilde çok sessiz motor sesi neredeyse yok denecek kadar az.

Piyasası çok ucuz bir araç ben herkese tavsiye ederim
_____

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun.
.
İletişim adreslerimiz;

[email protected]

[email protected]

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here