KONUK YAZAR / Merdan KIPÇAK

KONUK YAZAR / Merdan KIPÇAK

Merhabalar, aracım 2015 model Volkswagen CC 150 hp Sportline +Rline donanıma sahip. Rline donanımla fabrikasyon R ön tampon, R marşpiyeller, R direksiyon ve R kapı eşikleri bulunmakta. Bu donanım dış görünüş olarak diğer CC’ lerden farklı bir duruş sergiliyor fakat sürüş dinamikleri birebir aynı. Aracımda extra donanım olarak sunroof (CC’ lerde tam açılmıyor) led farlar, bej döşeme, arka konsolda priz girişi bulunmakta. Koltuk ısıtma, soğutma, masaj, hafıza, geri görüş, navigasyon, deri koltuk gibi donanımlar opsiyon olarak sunulsa da 2015-16 yıllarında üretilmiş exclusive paket araçlara standart olarak eklenmiş bazı özellikler var. Bunlar deri koltuk, ısıtma, geri görüş, navigasyon, sunroof ve ahşap trimler ile standart sunuluyor. Kendi aracıma gelecek olursam dış görünüş olarak kesinlikle kusursuza yakın bulduğum bir araç lakin sürüş için aynı şeyleri söylemem pek mümkün değil.

Yolda her ne kadar konforlu, güvenli hissettirse de sürüş zevki olarak dış görünüşün hakkını kesinlikle vermiyor. Bu performans olarak düşünülmesin. Aracın 1400 kg ağırlığına rağmen 150 hp ve şanzımanın performansı beklentileri karşılayacak düzeyde iyi. Kısaca biraz ruhsuz denebilir sürüş dinamikleri dış görünüşe göre. Yakıt konusunda ise şehir içi uzun süreli ortalamam 100 km’de 7 max. 7.5 lt arasında gelip gidiyor. Uzun yolda ise 90-120 sabit hiç kasmadan 4.5 max. 5 lt arasında tüketime ulaşabilirsiniz. Bunlar dışında malzeme olarak çok kaliteli deri kullanımı iç kapı kolları çevresine kadar görülebilir derecede iyi. Yalnız Volkswagen grubunda alışık olduğunuz tok kapı sesi bu araçta camların çerçevesiz oluşundan dolayı pekte iyi gelmeyebilir çok az sert plastik kullanımına rağmen. Arka yaşam alanı 4 kişilik aile için yeterli denebilir. Aracın Coupe kasasından dolayı tavan basıklığı var ama arkada üçüncü kişi yoksa buda pek rahatsızlık vermiyor doğrusu. Kendi aracımı 44.000 km de ilk sahibinden aldım ve şu an bir buçuk senesini doldurdu bende aracım 60.000 km de genel olarak memnunum bu fiyat aralığında alınabilecek en iyi araçlardan diyebilirim.

_____

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun.
.
İletişim adreslerimiz;

[email protected]

[email protected]

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here