KONUK YAZAR / Kahveci FEVZİ

KONUK YAZAR / Kahveci Fevzi

Öncelikle tüm otomobil meraklılarına , tutkunlarına merhabalar efendim.

Aracım 2016 Model Ford Tourneo Courier hakkında biraz bahsedeyim kullandıklarımdan gördüklerim kadarıyla.
Şahsi aracım ruhsatta otomobil olarak geçmektedir. 1.6 TDCİ (Dizel) , 95 beygir gücünde ve 215 nm tork üretmekte.
Bu aracın internette çok hantal olduğu hakkında pek fazla yorum gördüm. Evet bence de biraz ağır kalıyor ancak ilk kalkışta biraz devirli kalkmak gerek.
İstanbul içinde çok dik rampalarda bayılıyor 5 kişi iseniz. 🙂 Ancak performans ve özellikte bir tık daha iyi olsun derseniz bu aracın abisi niteliğindeki Ford Tourneo Connect Modelini şiddetle tavsiye ederim.
Bu aracın vites aralıkları bence çok güzel daha önce 2004 ve 2011 1.8 TDCİ 90 Beygirlik Connect modellerini ve 1.6 multijet , 1.3 multijet 2012 doblo kullandım. Bu aracın kalkışı çok seri dik bir rampada değilseniz.
Artı yönlerinden bahsedeyim.
Kullandığım model Journey Titanium Plus.
+Ben bu aracı 2017 ilk baharda aldım. 2. el aldım aldığımda daha 9.000 kilometrede idi. Ve aldığım fiyat 55.500 TL.
+Diğer bazı modellerle kıyaslarken otomobil ruhsatlı olması bir artı. İki yılda bir muayene ve İstanbulda tüm köprüleri kullanabilirsiniz.
+Şehir içi 25 kuruş yakıyorum. Ortalama kullanım tabi ki gaza ne abanıyorum ne de yumurta var gibi basıyorum. (1.6 TDCİ 95 beygirlik Start-Stoplu motor.)
+Araç aynı fiyatlardaki diğer araçlara göre bence daha güzel bir tasarıma sahip ve özellik bakımından çok daha dolu diyebiliriz.
+ Yol tutuşundan çok memnun kaldım. Otobanda rüzgara karşı baya memnun etti beni.
(Tabiki yol tutuş derken bu tür arabalarda 180-200 km hayal etmeyin. Ben 120-160 km arasında gayet memnunum.)
+ Isıtmalı camlar, ısıtmalı koltuklar, ısıtmalı aynalar, geri görüş kamerası, otomatik kararan ayna vs vs. özellik olarak sınıfındaki bir çok arabadan üstün.
Şu an aracım 19 bin km de. 15 bin km de Ford ES OTO Kocaeli Yetkili serviste bakım yaptırdım ve 400 TL tuttu.
Şunu belirtmekte fayda var ki daha önce bu tarz yani Caddy Connect vs. kullanmış iseniz bu araç sürüş bakımından pek onlara benzemiyor adeta bir otomobil gibi.
Bu anlattıklarım benim gözümde tabiki. Bir sorunuz olursa yorumda yazın seve seve cevaplarım.

Eksi yönleri ise bence fazla yok.
Eğer bu aracı alacaksanız aile arabası niyetinde alabilirsiniz. Ancak kesinlikle ağır yüke gelebilecek bir araç değildir. Şahsen denedim 5 kişi + valizler yokuşta baya zorlandı.

Köy yerinde kullanacaksanız yani engebeli yol koşulları halk deyimiyle çakır çukur yollarda kullanacaksanız tavsiye etmem altı çok alçak geldi bana.(Sınıfındaki diğer araçlara göre)

Pek bir eksi yön yok benim bakış açıma ve kullanım amacıma göre tabi ki. Ha birde halkı çok dinlemeyin bana çok dediler problemli arabalar vs. vs. Vallahi şimdi iyi ki almışım diyorum.
yakıtı gayet iyi ve iç genişliği gayet yeterli bir aile arabası olarak kullanıyorum ve fiyatı da gayet makul seviyelerde.
4-5 aydır kullanıyorum ve 10 bin km yaptım benim görüşlerim bunlar tabi ki her araba bakış açınıza göre değişir iyi yada kötü olarak ancak sorunuz olursa seve seve cevaplamaya hazırım.

Herkese iyi günler. (kendi arabam diye demiyorum çok harika çok harika … ) 😀
________________________________

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun.
.
İletişim adreslerimiz;

cagdaser@arabateknikbilgi.com

cagkaner@arabateknikbilgi.com

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here