Aracım Babamdan kalma Concorde

KONUK YAZAR / Çiğdem SAZ

Babamın sıfır aldığı ve yıllarca kullandığı arabasını şimdi ben kullanıyorum.

Babam rahmetli olduktan sonra araba uzun bir zaman yatmıştı, benim Fiesta aracım vardı ve Fiesta’ yı kullanıyordum. Renault’ u hiç kullanmamıştım. Arazide yatıyordu. Bir gün arabanızı oradan alın inşaat çalışmaları yapılacak denildi. 3 yıl yatmış bir araç çalışır mı bilemedim. Alt katımızda eski bir motorcu ustası vardı bakkal işletiyordu. Ona rica ettim. Tamam bakalım dedi.

Araç için bir bidon su ve yağ alıp geldi, kriko ile aracı kaldırdı suyunu ve yağını değiştirdi, ateşleme kablolarında sıkıntı görünmüyor önce deneyelim, eğer çalışmazsa ateşleme sistemine bakarım dedi. Kendi aracının aküsünü taktı ve çalıştırmak için marşa bastı, araç tam çalışacaktı çalışmadı, az bekledi bir daha denedi çalıştı. Sonra motor ısınınca kontrol etti tekrar baktı araba çok iyi motoru da güzel maşallah satarsan ben alırım dedi.

Babamın aracı ve bana tek kalan şey bu yüzden satmak istemiyorum dedim, O da o zaman bunu kullan babandan kalan aracı böyle yatırma, araç yattıkça ölmeye başlar dedi.

O gün bugündür Concorde kullanıyorum. Fiesta mı sattım. Onun parasının bir kısmıyla Concorda bakım yaptım. Çok konforlu ve uzun yolda hiç yormuyor.

KATILIYORUM, ŞEHİR İÇİNDE KOCAMAN ARABA PARK YERİ ZOR OLUYOR AMA UZUN YOLLAR İÇİN EN UYGUN ARABALARDAN DİYEBİLİRİM. BABAMIN YILLARCA NEDEN SATMADIĞINI DAHA İYİ ANLIYORUM. KULLANDIKÇA ÇOK SEVDİM

Renault’ un en güzel arabalarından diyebilirim..
________________________________

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun..

İletişim adreslerimiz;

cagdaser@arabateknikbilgi.com

cagkaner@arabateknikbilgi.com

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here