KONUK YAZAR / Batuhan Orhan KAYA

KONUK YAZAR / Batuhan Orhan KAYA

Merhabalar. Yaklaşık 2 yıldır ailecek kullandığımız aracımız Ford Focus mk2.5 makyajlı kasa 1.6 TDCI 90bg Trend X paket.

Aracımızdan çok memnunuz. Çıkamadığı yokuş yok, tek şeritli sollamalarda üzmüyor. Bildiğim kadarıyla bu motor Peugeot, Citroen ve Volvo’da kullanılıyor PSA şirketinin ürettiği bir motor, oldukça uzun ömürlü orjinal parça kullandığınızda üzmüyor. Tek bir kronik sorunu var 10.000 kmde bir (yanlış hatırlamıyorsam) enjektör pulunu değiştirmeniz lazım yoksa ince ince, terlemenin bi tık üstünde mazot kaçırmaya başlıyor. Şanzımanı kemikli alışılagelmiş ford şanzımanı. Trend x paket; sis yok, sabitleme yok sensörler yok ,kumandadan cam açma kapama ve üstünde kapağıyla alaşım jant geliyor. Açık konuşmak gerekirse boya, değişen, paket takıntısı olmayan biri olarak böyle ıvır zıvır şeyleri aramıyorsunuz :). Alaşım janta rağmen benim gibi viraj yapmayı seviyorsanız lastikleriniz de iyiyse inanılmaz bir yol tutuşu var. Çok da ağır değil 1300 kg civarı bir araç. Direksiyonu oldukça sert, kapı hissiyatı on numara, içeriye motor sesini 10/6 yol sesini 10/4 rüzgarı ise 10/3 civarında alıyor diyebilirim rahatsız etmiyor, 90 bg olmasına rağmen basınca gidiyor son hız olarak da yokuş aşağı pedal döşemeye dayalı 195 i geçmiyor. 110 bg lik model geçiyordur muhtemelen. İçi inanılmaz geniş görüş açısı aynalarda ve direklerde güzel. Her ford gibi bu araç da maşallah yakıyor, ama yıllardır Ford’un araçlarına binen birisi olarak , bizim altımızda şehir içi 5-5.5 şehir dışı 3.7-4 de geziyor. Özet olarak 2000 model arabalara 60 bin tl istenen bir piyasada hem alınabilecek hem binilebilecek en ideal araba, yol tutuşu konfor genişlik sağlamlık estetik hepsi bu paraya, en ideal araçta toplanmış. Boş paketinden en dolusuna, kazasına ıvır zıvırı ile yaklaşık 38-65 bin tl de arasında fiyat aralığı var.
_____

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun.
.
İletişim adreslerimiz;

[email protected]

[email protected]

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here