KONUK YAZAR / Kadir EBREK

KONUK YAZAR / Kadir EBREK

Lantis, Porsche 911 ve Panamera’ nın tasarımcısı Ginger Ostle tarafından tasarlandı. Hatchback gibi görünse de gerçekte fastback kategorisinde bir araçtır. Bu kategoride Toyota Supra, Mitsubishi Eclipse vs araçlar var. Arka kuyruk kısmına spoiler konulabilmesiyle hatchbackler’ den ayrılır. Buradan da anlayabilirsiniz hatchback olmayıp, fastback olduğunu.

Parçaları Japon parçacılarda yan sanayi olarak var ve ucuz. Yetkili servislerde orjinal olarak var ve pahalı. Honda’ nın VTI VTEC sistemi var. Lantis’ de ise VICS (Variable Inertia Charging System= Degişken Atalet Yükleme Sistemi) var. 5000 devire kadar uzun iticiler (long runners) çalışıyor ve motor standart gidiyor. 5 bin devirden 7 bin devire kadar ise VICS sistemi kısa iticileri (short runners) devreye sokarak tork ve beygir gücünde ekstra artış sağlıyor. Otomatik şanzımanı en uzun ömürlü arabalardan. Taş gibi de denebilir. Aynalar elektrikli, 4 cam elektrikli standart donanımı. Piston kolları çok kısa ve boreXstroke oranı 0.99 yani neredeyse 1 civarında. Bu da yüksek devirlere kolay çıkış veriyor. Yağı zamanında değiştirilirse 350-400 bin kilometre motor ömrü var. Yakıt tüketimi sakin kullanımda şehir içinde benzinde 8.5 ile 9.5 litre arasında ki ideal değerlerdir. Performanslı kullanımda 11 litreyi geçmez. 160 NM tork değerine sahiptir. Motoru 1840cc olup 1.8 den biraz daha büyüktür, 1.6 arabalarla karşılaştırmayın. 4 kapısında da camlar çerçevesiz ve çok havalı.

Değerini yavaş yavaş bulmaya başladı. Fiyat aralığı 13-15 ten 16-20 aralığına yükseldi ve 18-24 aralığına doğru çıkmaya devam ediyor. Bugün alan yarın daha pahalıya satar.
________________________________

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun..

İletişim adreslerimiz;

[email protected]

[email protected]

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here