Renault Megane 2.0 8V RXT

KONUK YAZAR / Atilla BAŞ

Öncelikle Selamunaleyküm.
Aracım; Renault Megane 2.0.8V RXT – (1996-1999)
Megane’nın en donanımlı ve üst versiyonunun Türkiye’deki adı.

Bilindiği üzere zamanın makam arabası, gerçekten en ince ayrıntısına kadar düşünülerek üretilmiş ve o ağırlıkla dahil 230 km hızı deviren bir arabadır. Yolda gidişi, yol tutuşu, virajlarda ki durumu çok iyi ve çok muhteşemdir. 2000 cc motora sahip olması avantajıyla yokuşlarda kalması, bayılması söz konusu dahi değildir. Şuan ki arabaların çoğuna bile hâlen kafa tutmakta. Konforu o zamana göre had safha da çok yüksek donanımda. Ben eksiklerini ABS ve hava yastığı olarak görüyorum. Avrupa modellerinin bazılarında ABS ve orijinal TURBO lu motoru da mevcuttur.

Renault 21 Manager’ dan farklı olarak; 2.0 lt’ lik, o zamanlar için müthiş bir yenilik sayılan enjeksiyonlu motora sahip aracın gücü 115 hp’ dir.

Elektrikli aynalar, Elektrikli ön camlar, elektrikli arka camlar, dijital veya analog klima , Yukarı aşağı ayarlanabilir direksiyon, Arka kol dayama, arka kapı çocuk kilidi, arka cam buz çözücü, arka cam çocuk kilidi, alaşımlı jant, sis farı, Alarm, merkezi kilit, deri direksiyon, gibi lüks donanımlar mevcuttur.

Ayrıca 1998 modellerin ikinci kısım üretilenleri ve 1999 modellerinin hepsi deri döşemedir. 1999 da 2.0 motoruna son verilmiştir MEGANE 1 bırakmıştır. Ben böyle bir arabanın üretiminin sonlanmasını Renault’ un çuvallaması olarak görüyorum.

KİMSENİN LAFINA BAKMAYIN TUTULMUYOR SORUNLU PIYASASI ÖLÜ GİBİ CÜMLELERE ALDANMAYIN TOFAŞ, BRODWAY YERİNE ALINABİLECEK KONFORLU SAĞLAM DAYANIKLI BİR ARAÇ
NOT. BENZİNDE 230 KM YE, LPG DE İSE 210 KM HIZA ULAŞTIM.

Bunu bir hastası olarak belirtmek istiyorum ki temizi bulunduğu taktirde hâlen kesinlikle binilmek için bu fiyatlar da alınabiecek tek ve en donanımlı arabalardan birisidir.

Herkese kazasız belasız günler diliyorum.. Okuduğunuz için teşekkürler..
________________

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun.
.
İletişim adreslerimiz;

[email protected]

[email protected]

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here