Alternatif yakıtlara olan ilginin sürekli arttığı günümüz dünyasında, Alman otomobil üreticisi Opel, dizel otomobillerin hala yakıt problemine bir çözüm olabileceğini kanıtladı.

Motorda hacim küçültme ve yeni teknolojilerin entegrasyonu ile birlikte, Almanlar Opel Insignia ile 2,111 km kat etmeyi başardı. Tek depo yakıtla ulaşılan bu kilometre, İsviçre Alplerinden Kuzey Denizi’ne ve geri dönüş yolculuğu sırasında yapıldı. Direksiyonun başında ise eski Airbus pilotu Felix Egolf bulunuyordu.

Felix Egolf: “Opel Insignia ile kat edilen kilometreyi en üst seviyede tutmayı amaçlayan bu tur insanlara, uygun sürüş stilleri ile fabrika tüketim verilerini yakalamanın çok da zor olmadığını kanıtlamış oldu.” dedi.

136 beygir ve 320 nm tork güç üreten Opel Insignia 1.6 litre CDTi ecoFLEX ile bu tüketim rekorunu kırmayı başaran Egolf, marka tarafından bu model için açıklanan resmi rakamlar olan 3.8 lt/100km ve 3.9 lt/100km değerlerini yakalamayı başardı. Ancak 2,111 kilometrelik sürüş sonunda otomobilin yol bilgisayarında görünen ortalama yakıt tüketimi değeri 3.46 litre/100 km idi.

Markanın amiral gemisi sedan modeli olan Opel Insignia, birçok yenilikçi teknolojinin yanı sıra, güvenlik ve konfor donanımları ile geliyor. Bu teknolojiler arasında radar ve kamera tabanlı yardımcı sistemler, adaptif hız sabitleyici, ön çarpışma algılayıcısı, yan kör nokta uyarıları yer alıyor. Ülkemizde 1.6 dizel motorlu Opel Insignia’nın satış fiyatı, 105.150 TL’den başlıyor

Insignia İle Tüketim Rekoru
Insignia İle Tüketim Rekoru

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here