Doğrusunu söylemek gerekirse Fiat’ın geri dönüşü oldukça uzun bir süreç oldu. İtalyan marka son yıllarda özellikle 500 modelinin tasarımına ve satışına büyük önem veriyor.

Öyle görünüyor ki yakın zamanda Fiat’ın sattığı her iki otomobilden birinin arkasında 500 logosu bulunacak.

Yapılan araştırmalara göre Avrupa’nın en fazla tercih edilen 2 segmenti premium’a yakın A segmenti ve (Volkswagen’in başı çektiği) C segmenti. Bir diğer çıkış yapan segment ise Dacia’nın yarıştığı ve Fiat’ın muhtemelen Skoda benzeri bir model serisi ile dahil olacağı ekonomik sınıf.

Fiat ise stratejisini “Rasyonel” ve “Duygusal” olmak üzere ikiye ayırmayı planlıyor. İlk bakışta Fiat’ın bu stratejisi, birbirlerinin satışlarını etkilemeyecek akıllıca bir hamle gibi görünüyor. Fiat’ın bu hamlesini Citroen’in marka kimliğinden vazgeçmeden DS alt markasını yaratmasına benziyor.

“Duygusal tarafı 500 serisini genişletmek üzerine kurgulayacak olan Fiat, yakın zamanda 500X ile aynı platformu paylaşacak daha büyük 5 kapılı bir model daha üretecek. Mazda’nın efsane modeli MX-5’e rakip olacak Fiat 124 Spyder modeli de yakın zamanda satışa sunulacak.

“Rasyonel” felsefesine sahip ürün gamına gelecek olursak Fiat, 2018 yılında yenilenecek Panda’dan önce Türkiye’de üretilecek uygun fiyatlı sedan modeli Aegea’yı satışa sunacak. 2016 yılında satışa sunulacak Aegea’nın hatchback ve steyşın versiyonları da üretilecek.

En önemli unsur: Konumlandırma

Fiat, kaliteyi ön plana çıkaran “Rasyonel” model serisini Dacia modelleri kadar düşük fiyatlı konumlandırmayacak. Bu model serisinin fiyat skalası Skoda ve Kia markaları ile aynı seviyede belirlenecek.

Fiat’ın resmi yatırımcılarından edinilen bilgiye göre markanın “Rasyonel” felsefesi ile üretilen modelleri, tek bir donanım seviyesi, birkaç renk seçeneği ve iki farklı motor seçeneği ile üretilecek. Bu modellerinin ekstra donanımları ise bayilerde monte edilecek.

11896026_874445792609350_3658768480079017363_n

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here