Geçtiğimiz hafta, açık arttırma ile satılan 1957 model Ferrari 335 S Scaglietti, bir açık arttırmada satılan en pahalı otomobil oldu.

2016 Retromobile Salon’da satılan 1957 model Ferrari, 35.7 milyon dolar, yani tam 104.8 milyon TL’ye alıcı buldu.

Aslına bakılırsa, daha önce yine klasik bir Ferrari, 38.1 milyon dolara, yani 1957 Scaglietti modelinden daha yüksek bir fiyata satılmıştı. Ancak o dönemdeki döviz kurlarına bakıldığında, geçtiğimiz hafta satılan 1957 model Ferrari 335 S Scaglietti daha yüksek bir fiyata satılmış oluyordu.

Henüz 35.7 milyon doları hangi otomobil severin ödediği bilinmese de, edinilen bazı bilgilere göre dünyanın en ünlü iki futbolcusu olan Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi’de 1957 model Ferrari ile ilgileniyordu. Hatta her iki isim de açık arttırma ile satılan dünyanın en pahalı otomobili için teklif yaptılar.

Bir haber sitesinin yaptığı habere göre açık arttırmayı, Barcelona’nın yıldız oyuncusu Lionel Messi’nin kazandığına dair bir ipucuna yer verildi. Messi, 1957 Ferrari için en yüksek teklifi yaptı ve bu nadide otomobilin yeni sahibi oldu. Ancak klasik Ferrari’yi satın alan ismin Lionel Messi olduğu henüz doğrulanmadı. Öyle ki Lionel Messi’nin yakın çevresi de bu satın almayı yalanladı ve Messi’nin satış fiyatının çok altında bir teklif sunduğunu belirttiler.

1957 model Ferrari 335 S Scaglietti’nin eski sahibi olan Proto Organizasyon şirketinin yayınladığı basın bülteni ile Messi’nin yakın çevresinin yaptığı açıklamalar arasındaki çelişkiler ise, pahalı açık arttırmalardan sonra sıkça ortaya çıkan bir durum.

Birçok pahalı açık arttırmanın sonucunda ortaya çıkan gizemli alıcı, medyanın tüm girişimlerine rağmen yine anonim kalacak gibi görünüyor

Tabiki Ferrari 335 S Scaglietti’nin yeni sahibinin Lionel Messi olduğu iddiasını güçlendiren bilgiler de bulunuyor. Örneğin, Ferrari’sini satan İtalyan multimilyoner Alessandro Proto’nun, dünyaca ünlü futbolcular ve diğer sporcular ile emlak ve yüksek değerli eşya alışverişi yaptığı biliniyor.

Bu klasik Ferrari’nin yeni sahibinin Lionel Messi olduğunu kesin olarak ifade edemesek de, açık arttırma katılımcılarından biri olduğunu söyleyebiliriz.

Açık arttırmada satılan en pahalı otomobil Klasik Ferrari
Açık arttırmada satılan en pahalı otomobil Klasik Ferrari

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here