2015’te kuruluşunun 105. yıl dönümünü kutlayan İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo’nun lüks orta sınıfta yer alan yeni temsilcisi Giulia, İtalya’da sınırlı sayıda gazeteci için düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı.

2016 yılının son çeyreğinde ülkemizde de satışa sunulacak olan Giulia, tasarımı, sürüş rahatlığı ve teknolojik özellikleriyle sıra dışı bir Alfa Romeo olarak ön plana çıkıyor. İlk etapta 2.9 litre V6 Biturbo 510 beygirlik 6 ileri manuel şanzımanlı en güçlü motorlu versiyonu Giulia Quadrifoglio’yla Türkiye yollarına çıkacak model, İtalya’da 79 bin Euro’ luk fiyata sahipken Türkiye fiyatı ise henüz belli değil.

Yarışçı ruhu 5 kapılı aile otomobili altına gizlenmiş bu otomobilin, sizi nasıl şaşırtacağının ilk ipucunu, direksiyonun üzerine konumlandırılmış anahtarsız çalıştırma düğmesi (Start/Stop) ile veriyor.

0’dan 100 km/s hıza 3.9 saniyede ulaşıyor. 510 beygir gücü, gaz ve fren pedalı tepkileri ile yaşatan bir otomobil Giulia.

Ayrıca kaporta ve tavan için karbon fiber; kapılar ve çamurluklar gibi farklı birçok gövde elemanlarına ek olarak motor, fren ve süspansiyon (ön kapaklar, ön ve arka çerçeveler dâhil) için alüminyum kullanılmış. Dahası, Toplam ağırlığı azaltmak için arka çapraz elemanlar alüminyum bileşimi ve plastikten yapılmış. 1524 kg’ lık boş ağırlıkla Alfa Romeo’ nun en güçlü versiyonu olan Giulia Saldırgan bir yapı ile yollara çıkacak.

Alfa Romeo’ nun yeniyol canavarı Giulia
Alfa Romeo’ nun yeniyol canavarı Giulia

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here