BMW 1 Serisi'ne Sedan ekleniyor

BMW’nin yeni kompakt 1 Serisi sedan modelinin test sürüşleri, Avrupa’da devam ediyor. En son test edilen prototipte, üretim versiyonunda kullanılacak gerçek ön ve arka farlar da yer alıyordu.

Başarılı satış rakamları yakalayan yeni BMW 1 Serisi’nin sedan versiyonunu, geçtiğimiz Kasım ayında Çin’de düzenlenen Auto Guangzhou 2015 fuarında, “Concept Compact Sedan” adı ile tanıtılmıştı.

Çin’deki otomobil fuarında görüntülenen konsept çalışması ile Avrupa’da görüntülenen test prototipini karşılaştırdığımızda, BMW’nin aracın uzunluk ve yüksekliğini birkaç cm arttırdığı göze çarpıyor.

Alman otomobil üreticisinin değiştirmediği şey ise, yeni 1 Serisi Sedan modelini X1 ve 2 Serisi Active Tourer’ın da kullandığı önden çekişli UKL Platformu üzerine konumlandırma isteği. Diğer iki modelde olduğu gibi yeni 1 Serisi Sedan modelinde de Xdrive dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonel olarak tercih edilebilecek.

2016 sonu 2017 başı gibi satışa çıkması beklenen yeni BMW 1 Serisi Sedan modeli, 1.5 litrelik 3 silindirli ve 2.0 litrelik 4 silindirli motor seçenekleri ile satışa çıkacak. Turbo beslemeli dizel ve benzinli bu motor seçenekleri, 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik şanzıman ile gelecek.

Her ne kadar bazı kaynaklar yeni 1 Serisi sedanın yalnızca Çin’de satışa sunulacağını belirtse de, modelin küresel pazarda satışa çıkma ihtimali daha yüksek görünüyor. Böylelikle BMW yeni 1 Serisi, Audi ve Mercedes Benz’ e de rakip olacak.

BMW 1 Serisi'ne Sedan ekleniyor
BMW 1 Serisi’ne Sedan ekleniyor

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here