BMW’nin roadster segmentindeki 13 yıllık temsilcisi Z4, yerini Z5’e bırakıyor. BMW Z5, ilk nesil Z3 ve Z4’te olduğu gibi katlanabilir metal tavan yerine kumaş tavanlı olarak üretilecek.

Gerçekleştirilen test sürüşleri sırasında objektiflere yakalanan Z5, üzerindeki ağır kamuflaja rağmen genel hatlarının nasıl olacağına dair fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

Sahip olduğu tasarımla segmentinin en iddialı modellerinden biri olarak öne çıkan Z4, ikinci nesliyle de bu iddiasını sürdürmüştü.

M versiyonu geliştiriliyor

Uzun burnu ve geniş ızgaraları ile Z4’ün karakteristik çizgilerini koruması beklenen Z5’te de dikkat çekici tasarım detaylarının kullanılması bekleniyor.

BMW’nin Toyota ile ortaklığı kapsamında, iki şirketin birlikte geliştirdiği Z5’in Japon markanın logosu altında üretilecek bir başka versiyonu da yollarla buluşacak.

BMW Z5’te 4 ve 6 silindirli turbo benzinli motorlara yer verilecek. M versiyonunun da üretilmesi gündemde olan Z5 M’in, M3 ve M4’ten alacağı güç ünitesi sayesinde 425 hp güce sahip olması bekleniyor.

BMW Z5 Geliyor
BMW Z5 Geliyor

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here