Toyota concept modellerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bizleri bir kere daha sportif bir araçla karşılayan Japon üretici Supra’nın yeni neslinin de sinyallerini vermeye başladı.

FT-1, 1967-1970 yılları arasında sınırlı sayıda üretilen iki kapılı spor otomobil Toyota 2000 GT den esinlenilip hazırlanmış bir concept. Toyota 2000 GT toplam olarak 351 adet üretilmişti..

Toyota’ nın concept arabası FT-1 keskin ve güçlü çizgileri ile oldukça ilgi toplayacak bir araç. BMW’ ninde projeye ortak olduğunun duyurulmasının ardından bu araca ilgi daha da artmış durumda.

Sivri burun tasarımının yanlarında LED farlar ve daha aşağıda türbinleri açıkta bırakılan radyatörlerle büyük splitter dikkat çekiyor. Şeffaf bir bölüme sahip olan kaput sayesinde motoru dışarıdan görülebilen Toyota FT-1 Concept’te tek bijonlu jantlar kullanılmış.

Çift bombeli bir tavan tasarımına sahip olan Toyota FT-1 ’in yan aynaları da ince yapılı. Kubbeye benzer bir yapıya bürünen yaşam alanı, yan eteklere eklenen deflektörler, seviyesi ayarlanabilen spoiler, geniş çamurluklar, dört bir yana serpilen hava giriş ve çıkışları, LED stoplar, büyük egzoz çıkışları ve iddialı bir difüzör sportif duruşu pekiştiriyor.

İç mekana geçildiğinde bir concept olduğu kolayca anlaşılabilen aracın koltukları yüksek yan desteklerle donatılırken dijital gösterge tablosunda görülebilen bazı veriler üst kısımda yer alan plastik yüzeye de yansıtılıyor. Karbon fiberle donatılan kokpitte üst kısmı dijital göstergelere sahip direksiyon simidi de yer alıyor.

Motor özellikleri henüz açıklanmayan Toyota FT-1 Concept’in benzinli bir üniteye sahip olduğu belirtilirken kaputun şeffaf kısmından görülebildiği kadarıyla motorun en az bir V8 olduğu söylenebilir.

Toyota hayranlarının hayal kırıklığına uğramayacağı belirtilmiş ve eklenmiş Toyota büyük bir sürpriz planlıyor

FT-1
FT-1
FT-1
FT-1
FT-1
FT-1
FT-1
FT-1
1967-1970 Toyota 2000 GT
1967-1970 Toyota 2000 GT
1967-1970 Toyota 2000 GT
1967-1970 Toyota 2000 GT

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here