İsveçli otomobil üreticisi Volvo, İsveç’deki Çin Avrupa Otomobil Teknolojisi operasyon merkezinin (CEVT) açılışını takiben yeni bir model serisi piyasaya sürecek.

İsveç’teki bu operasyon merkezi “Volvo Cars ve Geely Auto markalarının beklentilerini karşılayarak gelecek nesil C segmenti otomobiller için mühendislik ve geliştirme merkezi olacak.”

Gothenburg, İsveç merkezli olacak CEVT, Volvo hisselerinin sahibi Zhejiang Geely Holding Grubu bünyesinde bulunacak.

Tamamen yeni bir otomobil üretme kapasitesine sahip olacak CEVT, alt yapı mimarisi, güç ve şanzıman, gövde üzeri mühendislik ve tasarım konularında da maksimum geliştirme gücü sunacak.

Yeni Geely modellerinde kullanılacak yeni C-Segmenti altyapısı, yeni Volvo V40 ve XC40 kompakt SUV gibi Avrupa’da satışa sunulacak yeni modellerde de kullanılacak.

Geniş bir model skalası ile geniş bir fiyat aralığında sunulacak Volvo’nun yeni C-Segmenti modelleri, alışılmışın aksine “ortak arayüz” mimarisi üzerine konumlandırılacak.

Modüler teknolojiyi kullanacak CEVT geliştirme merkezi ortak şasiyi, uzunluk, genişlik, ağırlık ve lastik aralığı gibi ölçüleri değiştirilebilir olarak üretecek. Ardından üretilen otomobilleri farklı fiyat aralıklarında satışa sunabilmek adına “farklı performans adımları” izlenecek.

Örneğin, ön süspansiyonlar ve kontrol sistemini içeren ilk modül, farklı performans seviyelerinde daha iyi yol tutuşu ve ses yalıtımı için optimize edilecek.
Bir başka örnek ise, yeniden geliştirilecek yeni ısıtma ve havalandırma sistemi. Teknolojik olarak ayarlanabilir olan yeni klima kontrol.

11056061_871117049608891_8215788199206928240_n

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here