Toyota’nın yakıt hücresi ile çalışan elektrikli otomobili Mirai, Amerika sahillerine ayak basmasından tam 1 ay sonra, şimdi de yakıt hücreli Mirai topluluğu, Toyota’nın Bristol limanında bulunan ithalat limanına indirildi.

Peki Toyota Mirai modeli ilk önce yalnızca Kalifornia’lı kullanıcılara ulaşmıyacak mıydı?

Evet, öyle olacak. Ancak Eylül ayında satışa sunulacak Toyota Mirai modelinin ilk avrupa sevkiyatları da böylelikle başlamış oldu.

Bir başka deyişle, Toyota’nın küresel pazarda tanıtmak istediği dünyanın ilk seri üretim yakıt hücreli sedan otomobili, 4 kapılı Toyota Mirai, Avrupa’da bazı pazarlarda satışa sunulacak.

Bu sayede Toyota, hidrojen yakıt desteği veren Avrupa ülkelerinde geliştirmelere de devam edecek.

Toyota Motor Avrupa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Karl Schlicht, yeni Mirai ile ilgili “Mirai ve yakıt hücresi teknolojisi gibi temiz, güvenli ve eğlenceli mobilitenin peşinde 100 yıllık bir deneyim edindik. Geleceğin Avrupa yollarında şekillenecek hali ilk Toyota Mirai modelinin teslimatını Eylül ayında ilk müşterimize yapmak istiyoruz. 15 yıl önce Toyota Prius ile olduğu gibi, ibreleri değiştiren bir başka yenilik yaparak, pazara denenmemişi getirmekten gurur duyuyoruz.” açıklamasını yaptı.

Şimdilik sınırlı sayıda yakıt hücreli elektrikli otomobil Mirai’yi Avrupa’da satışa sunacak Toyota, şimdiden siparişlerin ciddi bir kısmının satıldığını belirtti.

Kaliforniya’lı Toyota Mirai müşterileri için ise online sipariş platformunu açan Toyota, yakıt hücreli modele sahip olmak isteyen müşterilerin formu doldurup, onay beklemelerini istiyor.

Hidrojen yakıt hücresi ile enerji üreten Toyota Mirai, 4.2 litre /100km yakıt tüketimine denk gelen, tek tam depo hidrojen dolumu ile 502 km yol kat edebilecek.

11903750_871011569619439_1733465436977933408_n

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here