Renault Grubu bünyesinde bulunan Romen otomobil üreticisi Dacia, geçtiğimiz yıl tam 511.000 otomobil satmayı başardı. Markanın en çok satılan modeli, bazı ülkelerde Renault ve Nissan logoları ile satılan Duster oldu. 16 yıl önce Renault tarafından satın alınan Dacia, ilk yıllardaki umutsuz satış rakamlarından kurtulup bir dünya markası haline gelmiş görünüyor.

Romen otomobil üreticisi şu sıralar, Google, Volvo ve Mercedes Benz gibi sürücüsüz otomobiller geliştiren büyük şirketler arasına katılmaya hazırlanıyor. Dacia Romanya Genel Müdürü Nicolas Maure, yapılan bir röportajda hibritleştirme ve sürücüsüz otomobil alanında çalışacak mühendis arayışı içinde olduklarının altını çizdi.

Birkaç yıl öncesine kadar Dacia modellerinde cruise control (hız sabitleyici) bile olmadığı düşünüldüğünde, markanın şimdiki bu hamleleri devrim olarak nitelendiriliyor. Her ne kadar gelecekte tüm markalar otonom sürüş ve hibrit motor seçenekleri ile satışa sunulacak olsa da, Dacia’nın bu özellikleri yine en uygun fiyatlarla satışa çıkarması bekleniyor.

Markanın Genel Müdürü Maure, Economica dergisine şu açıklamaları yaptı: “Romanya’da mühendislik ve üstün teknoloji üzerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ancak mekanikten yeni alanlara da yönelmek, internet bağlantılı çalışan navigasyon sistemleri ve hibrit motora sahip olan ilk otonom otomobilimizi üretmek istiyoruz.”

Bu ayın ilk döneminde Dacia, Renault Technologie Roumanie bünyesinde kurulan Mioveni Dacia fabrikasında istihdam etmek üzere 120 genç mühendis arıyordu. Yeni Renault Megane ve Talisman modellerinin üretimini gerçekleştiren bu fabrika, özellikle yaz döneminde oldukça yoğun günler geçirdi.

Bu mühendislere ek olarak şirket ayrıca 270 öğrenciyi de işe almak istiyor. Bu 270 genç, Dacia modellerinin satış stilini değiştirmek üzere çalışacak.

Dacia’nın Tesla Model S’e bir rakip çıkarmasına henüz uzun bir süre var gibi görünüyor. Romen otomobil üreticisi, bu hamleleri ile benimsediği ana değerlerinden uzaklaşıyor. Çinli üreticilerin ise düşük fiyatlardan satışa sunduğu modeller, Avrupa bölgesini hedef almaya devam ediyor.

12190070_910207199033209_3149391971791039899_n

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here