Alman otomobil üreticisi BMW, Amerikan Ulusal Otoyol Güvenliği Kurumu tarafından, güvenlik gereksinimlerini karşılamadığı gerekçesiyle 40 milyon dolar cezaya çarptırıldı.

Ulusal Otoyol Güvenliği Kurumu, Amerika Ulaştırma Bakanlığı tarafından tespit edilen otomobil problemlerinde üreticilerin sorunlu araçları 5 gün içerisinde geri çağırmasını istiyor. Yandan çarpma testlerinde başarısız olan, 2014 ve 2015 model Mini Cooper araçların testlerinde başarısız olan BMW, bu cezaya çarptırıldı.

Ekim 2014’te çarpışma testine giren BMW grubu markalarından Mini, Cooper modeli ile bu testi geçemedi. Bunun üzerine bir açıklama yapan BMW, araçların yanlış ağırlıkta test edildiğini, doğru ağırlık ile test edildiğinde bu testi geçeceğini belirtti. Ayrıca marka, araçların lastik bilgi plakasında yazılan ağırlık oranlarını değiştirmek üzere geri çağırma yapmayı da kabul etti.

Ulusal Otoyol Güvenliği Kurumu tarafından Temmuz 2015’de Mini Cooper modelleri ile bir kez daha çarpışma testi gerçekleştirildi. Yine başarısız olan Mini Cooper modellerinde, BMW’nin değiştireceğini söylediği Lastik Bilgi Plakası’nın da değiştirilmediği ortaya çıktı.

Ulusal Otoyol Güvenliği Kurumu başkanı Mark Rosekind, cezalandırmayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Kamusal ulaşımının güvenliğini sağlamak adına, güvenlik zaafiyeti ya da uygunsuzluk tespiti durumunda, geri çağırmaların ve müşteri bilgilendirmelerinin zamanında yapılması hayati önem taşıyor. BMW, son 3 yılda 2. Kez bu gereksinimleri karşılamayı başaramadı. Marka bu cezayı, prosedürlerini ve şirket kültürünü değiştirerek güvenliği birinci sıraya yerleştirmek için bir fırsat olarak kullanmalı.” dedi.

BMW, 40 milyon dolarlık cezanın 10 milyonluk kısmını nakit olarak ödeyecek. Diğer 10 milyon doları ise çarpışma performansı gereksinimleri için harcayacak olan marka, ilk 20 milyon doları ödemeyi başaramazsa ya da bir daha güvenlik açığı verirse ödemek zorunda kalacak.

14510382430261

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here