Navara, gözünü zirveye dikti

80 yılın üzerindeki Pick-Up tecrübesiyle 12’nci nesil Navara modelini satışa sunan Nissan pazardaki rekabeti artıracak.

Navara, fiyat, performans, konfor, teknoloji, yakıt tüketimi ve arka süspansiyon sistemi ile gözünü ‘Zirve’ye dikti.

Geçen yılı 15 bin adet seviyelerinde kapatan Pick-Up pazarına yeni bir rakip daha katıldı. İki yıl öncesine kadar altı yıl zirvede kaldıkları yeni Navara modelinin tanıtımında konuşan Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, “Yeni modellerle 20 bin adetlere çıkacak pazarda rekabet artacak, ‘Arazi savaşı’ kızışacak. Ancak 2 yıldır yer almadığımız bu segmente liderlik için döndük” dedi. Nissan’ın geçen yıl Japon Sumitomo’dan satın aldığı Türkiye temsilciliği ile bugüne kadarki en büyük atağına başladığını belirten Özkök, “Mart ayında Sapanca’da 300 satış elemanı ile eğitim ve tanıtım yaptık. Bu etkinliğin ardından daha fiyatını bile açıklamadan 200 adetlik ön satış yaptık” diye konuştu.

79 BİN 900 LİRALIK LANSMAN FİYATI

Nissan’ın Pick-Up kökeninin 1933’lere uzandığını, bu güne kadar 14 milyon adet Nisan Pick-Up satıldığını, bunun da 45 bininin Türkiye yollarında olduğunu belirten Genel Müdür, “Navara, şimdi 2,3 litrelik 160 ve 190 beygirlik iki turbo dizel motorla geldi. Düz ve otomatik şanzıman seçenekleri var. Fiyatlarımız rekabetçi. 79 bin 900 bin TL’den başlıyor. En donanımlı, deri koltuklu, anahtarsız çalıştırmalı, 4×4 modelimiz 115 bin 990 TL. Araç, gücü, yüksek donanımı, uygun fiyatı ile önümüzdeki aylarda kendini belli edecek, göreceğiz. Liderlik hedefimizin de birkaç yıl içinde gerçekleşeceğine inanıyorum. Bu yıl Nissan için 30 bin araçlık satış hedefiz var. Markanın yeni iki kozu Navara ile temmuzda Türkiye’de satışa çıkacak kompakt sınıftaki Pulsar’ın da etkisiyle ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

İlk “makassız” Pick-Up

Yeni Navara’nın en önemli kozu arka akslardaki amortisörler. Pick-Up araçlar için önemli sayılan bu sistem, hem makaslı gibi 1 tonluk yükü sırtlayabiliyor, hem de yüksüz durumlarda araç içi yolcuların konforuna hizmet ediyor. Aracın yol tutuşuna da katkı sunan arka bağımsız süspansiyon yeni Navara ile ilk kez kullanılıyor. Öte yandan Pick-Up pazarının büyümesinin önündeki en önemli engel bu araçların ‘ticari’ olmaları. Bu yüzden her yıl araç muayene vizesi alınması gerektiği gibi kullanıcılarının da SRC Belgesi’ne sahip olmaları lazım. Hem yıllık muayene hem de SRC Belgesi zorunluluğu artık SUV’ları aratmayan konfor özelliklerine rağmen, bu segmentin hızla yaygınlaşmasındaki en önemli engel olarak karşımıza çıkıyor.

2016 Uluslararası En İyi Pick-Up Ödülü

Bu yıl Türkiye otomotiv pazarında yüzde 10 civarı küçülme beklediklerini söyleyen Sinan Özkök, “Buna rağmen biz 2016 Uluslararası En İyi Pick-Up Ödülü’nü alan Navara ve yeni gelecek aracımız Pulsar ile satışlarımızı artıracağız” dedi.

Navara, gözünü zirveye dikti
Navara, gözünü zirveye dikti

 

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here