Son 10 yılda karbondioksit (CO2) emisyonlarını yüzde 22,4 oranında düşüren Nissan, en yüksek performansı sergileyen otomotiv markası oldu.

Nissan, yeni modellerinde ve yaygınlaşan elektrikli araçlarında yenilenebilir enerji ve geri dönüşümlü malzeme kullanımını artırmaya devam ediyor. Nissan tarafından yayınlanan yıllık sürdürülebilirlik raporuna göre, karbondioksit emisyonları son 10 yılda yüzde 22,4 oranında düştü. İklim değişikliği ile mücadele eden binlerce marka ile işbirliği yapan Carbon Disclosure Project’e göre, sıfır emisyonlu araçların yaygınlaşmasına yönelik önemli çalışmalara imza atan ve üretim tesislerinde enerji tasarrufuna yönelik uygulamalar hayata geçiren Nissan, bu alanda en yüksek performans sergileyen otomotiv markası durumuna geldi.

İlk kez 2002 yılında devreye alınan Nissan Green Program sayesinde Nissan sürdürülebilirlik alanında çok önemli gelişmeler kaydetti. En güncel versiyonu olan NGP2016, 2016 yılı içinde çevresel etkileri ve kaynak kullanımını düşürmek üzere çok ciddi hedefler içeriyor.

Nissan üretim tesislerindeki enerji kayıplarını ölçümleyen Nissan Energy Saving Collaboration’ın (NESCO) faaliyetlerinin sonucu olarak sürdürülebilirlik alanında gelişmeler kaydediliyor. Şirket, yeni modellerin üretimindeki su kullanım oranında iyileştirme kaydetmek ve geri dönüşümlü malzeme kullanımını yüzde 25 oranında düşürmek üzere geçtiğimiz yıl NESCO bünyesinde yeni bir ekip oluşturdu.

Nissan emisyon düşürdü
Nissan emisyon düşürdü

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here