Dünyaca ünlü otomobil tasarım şirketi Pininfarina’dan yapılan açıklamaya göre Hindistanlı otomobil üreticisi Mahindra’nın satın alma operasyonu haftalar içerisinde tamamlanacak.

Geçtiğimiz aylarda inişli çıkışlı bir dönem geçiren Mahindra – Pininfarina görüşmeleri, İtalyan otomobil tasarım firmasının gerekli dökümanları birkaç hafta içerisinde imzalayacağını açıklamasıyla son aşamaya geldi.

Pininfarina’nın çoğunluk hissesini elinde bulunduran Pincar firmasının Mart ayında yaptığı açıklama ile Mahindra & Mahindra şirketinin sorunlu tasarım evini satın alma isteği açıklanmıştı.

Aslına bakılırsa aylar sonra anlaşmaya varan her iki taraf da kreditörleri memnun etmeyi başaramadı. Öyle ki bu anlaşmaya göre, tasarım evinin yaklaşık 87 milyon Euro olduğu öngörülen borcunun yarısı silinecek.

Şimdi ise herşey yoluna girmiş gibi görünüyor ve satın almanın birkaç hafta içerisinde tamamlanması planlanıyor.

İtalyan Pininfarina, son 11 yılın 10 yılı boyunca kan ağlıyor. Öyle ki ünlü otomobil tasarım evi, 2015 yılının ilk yarısı itibariyle birlikte 52.7 milyon Euro’luk toplam borç açıkladı. Otomobil dünyasında başta Ferrari olmak üzere birçok dev marka ile çalışan ve efsane olmuş modellere imza atan böyle bir tasarım evinin bu finansal duruma düşmesine pek de sık rastlanmıyor. Pininfarina, tüm kontrolün Mahindra şirketine geçmesi ile bu olumsuz finansal gidişattan da kurtulmak istiyor.

Pininfarina’nın bu finansal zorluğa düşme nedeni ise gün geçtikçe daha fazla markanın bünyesinde tasarımcı barındırmasından kaynaklanıyor.

14476614385441

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here