Skywell ET5

Skywell ET5, Türkiye’de satışa çıkan Çin menşeli elektrikli otomobillerden biri. Kompakt elektrikli SUV kategorisinde yer alan ET5, aslında Çin’de Skyworth EV6 adıyla temmuzdan beri satışta. Türkiye’ye Ulu Motor distribütörlüğünde getirilen Skywell ET5 fiyatı 1,2 milyon TL’nin üstüne çıktı.

204 beygir gücünde tek elektrik motoru, 55 ve 72 kWh batarya pakedi seçenekleri, 7,9 saniyelik 0-100 km/s hızlanma performansı ve internete bağlanabilen Skylink araç içi bilgi-eğlence sistemi ile ET5’in diğer orta segment SUV’lardan oldukça farklı olduğunu söylemek mümkün. Bataryası tıpkı yerli otomobil TOGG gibi Farasis üretimi lityum piller kullanan ET5, tek şarjla Avrupa standartlarında 460 kilometre yol katedebiliyor.

L2.5 seviyesinde otonom sürüş özelliklerine sahip olan elektrikli Skywell, ön çarpışma ikaz sistemi, tabela okuma fonksiyonu ile yüksek hız ikazı, tüm hızlarda adaptif cruise kontrol ACC, şerit koruma, bütünleşik sürüş asistanı, otomatik park ve uzun/kısa fark arasında otomatik geçiş fonksiyonu ile donatılmış.

Skywell ET5 Türkiye Fiyatı
520 km menzile sahip Skywell ET5 Türkiye fiyatı yaklaşık 1,2 milyon TL seviyesinde. 72 kWh bataryalı üst düzey versiyonun yanı sıra 55 kWh bataryalı ve 410 kilometre gidebilen giriş seviye paket de mevcut. Büyük bataryalı ET5’in fiyatı döviz nedeniyle nedeniyle milyon liralara kadar çıktı. Araç 550 bin ₺ başlangıç fiyatıyla lanse edilse de döviz kurundaki hızlı yükseliş aracın fiyatına da ciddi şekilde yansıdı.

Giriş seviyede Skywell ET5 Comfort paketi 840 bin TL, ET5 Premium paketi 1,19 milyon TL, en üst paket Skywell ET5 Premium Plus ise 1,21 milyon TL seviyesinden alıcı buluyor. Şimdiye kadar 300’e yakın sipariş alan Skywell Türkiye distribütörü Ulu Motor, ilerleyen dönemde daha uygun fiyatlı Skywell elektrikli araçları da satışa sunmak için çalışma yürütüyor.

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here