Dünyanın en büyük filo kiralama şirketlerinden biri olan LeasePlan’ın araştırmasına göre, 10 sürücüden 7’si (yüzde 71) sürücüsüz otomobile binmek istiyor.

Dünyanın en büyük filo kiralama şirketlerinden biri olan LeasePlan’in global düzeyde gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarına göre sürücülerin önemli bir çoğunluğu “sürücüsüz araçlara” yeşil ışık yakıyor. ABD, Avustralya’nın yanı sıra Türkiye ve çeşitli Avrupa ülkelerinin de dâhil olduğu 17 ülkede araç kullanıcıları üzerinde gerçekleştirilen ankete göre, 10 sürücüden 7’si (yüzde 71) sürücüsüz otomobile binmek istiyor. Bu sürücülerin çoğunluğu (yüzde 57) hafif bir gerginlik hissedeceklerini kabul etmekle birlikte, bunu mutlaka deneyeceklerini belirtiyorlar. Araştırmaya katılanların yüzde 14’ü ise sürücüsüz bir araçta kendilerini tamamen rahat hissedeceklerini özellikle vurguluyor. Türkiye’den araştırmaya katılanların yüzde 59’unun ise sürücüsüz otomobiller ile ilgili ‘Gergin hissederdim ama denerdim’ yönünde yanıt vermesi dikkat çekiyor.

ERKEKLER RAHAT KADINLAR GERGİN

Araştırma sonuçları, erkeklerin sürücüsüz bir otomobilde kendilerini rahat hissetme olasılıklarının (yüzde 15), kadınlara göre (yüzde 7) iki kattan fazla olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte araştırma sonuçlarına göre farklı yaş gruplarının, sürücüsüz bir otomobile biniş rahatlığı düzeyleri arasında önemli bir fark saptanmamış olup, 55 yaşın üzerindeki sürücülerin, sürücüsüz bir otomobile binişte 34 yaşın altındakiler kadar rahat olduğu ortaya çıktı.

LeasePlan İkinci El Satış, Operasyonlar ve Satın Almadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Wolfgang Reinhold’un konuyla ilgili olarak: “Şirketimiz, yenilikleri kucaklayan bir tarihe sahiptir. Filolarının karbon ayak izini azaltmak isteyen müşteriler için hibrit otomobilleri ve elektrikli araçları işletmemize kattık. Sürücüsüz otomobili de zamanı gelince ve müşteri talebine bağlı olarak hizmet portföyümüz kapsamına almayı bekliyoruz. Sürücüsüz otomobiller hâlen geliştirme ve test aşamasında olduğu için bunun gerçekleşmesi biraz zaman alacaktır” açıklamasını yaptı.

Sürücüsüz araç isteniyor
Sürücüsüz araç isteniyor

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here