Trafik sigortası ucuzlayacak mı ?

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, trafik sigortası için önümüzdeki dönemde fiyatlarda indirim beklediğini söyledi.

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, yasa değişikliğinin kısa sürede pazara yansımayacağını ancak önümüzdeki dönemde fiyatlarda indirim beklediğini söyledi. Musa Ülken, Torba Yasa ile birlikte devreye giren zorunlu trafik sigortasındaki yeni dönemi anlattı.

Ülken, “Son 1 yıldır sigorta şirketleri bir yerde trafikle ilgili vatandaştan haksız kazanç sağladı. Hakikaten çok rahatsız edici bir duruma düştük. Oysa zarar ediyoruz. Ama vatandaş ‘bizden çok para alıyorsunuz, kazıklıyorsunuz’ diyor. Hatta benim oğlum bile bana ‘Sen ne yapıyorsun baba’ dedi” ifadelerini paylaştı.Torba Yasa’yla birlikte devreye alınan zorunlu trafik sigortasının hem sektöre hem de vatandaşa olumlu yansıyacağını belirten Ülken, düzenlemelerin ileriye dönük olduğunun altını çizdi.

1.000 TL’DEN UCUZ OLABİLİR

Ülken şöyle devam etti: “Bu iyileştirmeler sonucunda ‘Hadi fiyatları hemen indirin’ beklentisi doğdu. Serbest piyasa ortamında fiyatların inmesi için zaman lazım. Yeni yükümlülükler gelmezse trafik sigortasında fiyatlar düşecektir. Kısa zamanda bu farklılıklar ortaya çıkacaktır. Piyasada bu fiyat kendi kendine oluşacak. Bugün 1.000 lira olan trafik poliçesi çok daha aşağılarda olabilir.” dedi.

Trafik sigortası ucuzlayacak mı ?
Trafik sigortası ucuzlayacak mı ?

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here