İsveçli Volvo’nun CEO’su Samuelsson, Türk otomotiv pazarının çok etkili bir şekilde büyüdüğüne dikkat çekti.

İsveçli Volvo’ya CEO olarak atanan ve kısa sürede markanın yeniden doğması ve lüks sınıfta güçlenmesi için harekete geçen Hakan Samuelsson, Detroit Fuarı’nda Türk gazetecilere çok özel açıklamalar yaptı. Büyük ve genç nüfusu olan Türkiye’nin Avrupa’nın yakınında hatta içindeki en hızlı büyüyen ülkelerden biri olduğunu söyleyen Samuelsson şöyle konuştu:

10 BİN ADETLİK SATIŞ HEDEFİ

“Türkiye otomotiv pazarı çok etkileyici bir şekilde büyüyor. Dinamik bir pazar ve inanılmaz potansiyele sahip. Volvo olarak 2015’te 7 bin adetle rekor otomobil sattığımız Türkiye’de 2016 yılında düşük vergi dilimine giren 1.6 litrelik dizel motorumuz artık olmayacak. Bu satışlarda küçük çaplı bir düşüş yaratsa da yeni modellerle kısa sürede 10 bin adede ulaşacağımızı düşünüyorum. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim Türkiye’de vergi sisteminin çok hızlı bir şekilde Avrupa Birliği standartlarına adapte olması lazım.”

9 yeni model geliyor

HAKAN Samuelsson, yeni S90 dahil olmak üzere 2019 yılı başına kadar 9 yeni modeli piyasaya sunmaya hazırlanan Volvo’nun 2020 yılında lüks sınıfta yer alan Alman markalara tam olarak alternatif olacağını söyledi. Samuelsson, “Yer aldığımız segmentlerin alternatif markası olacağız” şeklinde konuştu.

Türkiye’de vergi sistemi değişmeli
Türkiye’de vergi sistemi değişmeli

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here