Volkswagen Grubu’nun yeni atanan CEO’su Matthias Muller, markanın Wolfsburg fabrikasında 20,000 işçiye emisyon skandalıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Emisyon skandalının markaya vereceği maddi zararı henüz kestirmek için erken olduğunu belirten Muller, Volkswagen Grubu’nun ilk olarak bir “güven krizi” ile karşı karşıya olduğunu açıkladı. Doğru bir noktaya değinen CEO Muller, güvenini kaybeden birçok müşterinin geri kazanılması için daha fazla çalışacaklarını belirterek çalışanları motive etti.

Muller: “Biz bu krizin üstesinden gelebiliriz. Volkswagen, sağlam geçmişi olan köklü bir marka. En önemlisi de herkesin sahip olmak isteyeceği dev bir otomotiv üretim takımına sahip.” dedi.

Proje ekibi tarafından bir aksiyon planı hazırlandığını açıklayan grup CEO’su, gelecek günlerde sorunlu araçlara sahip müşterilerin aranarak araçlarının emisyon karakteristikleri hakkında bilgilendirileceği ve güncellemelerin yapılacağını açıkladı.

Volkswagen, milyonlarca müşterisinin güvenini tekrar kazanmak için bulacağı teknik çözümü, Almanya Federal Motorlu Taşıt Otoritesi’nin (KBA) de onayına sunacak.

“Hiçbir zaman müşterilerimizin güvenliğinden ödün vermedik. Wolfsburg fabrikamızda üretilen araçların tamamı yasal sınırlara ve çevresel gereksinimlere uyan son teknoloji EU6 dizel motorlar. Yani bu fabrikada üretim hız kesmeden devam edecek.” dedi.

Her ne kadar Volkswagen’in güçlü görünerek kabustan kaçmaya çalışma ihtimali olsa da, henüz emisyon skandalının finansal boyutlarını tahmin edemediklerinden kemer sıkma politikası izlemeye devam etmesi uygun görülüyor. CEO Muller, “Acil ihtiyaç olmayan herşey iptal edilecek ya da ertelenecek. Kuşkusuz ki hatalı olduğumuz bu süreç, sancısız geçmeyecek.” dedi.

İlk araştırmalara göre birçok modelde yazılım güncellemesi ile çözülecek emisyon problemini, bazı modellerde ise parça değişimine de ihtiyaç bırakacak.

12118970_899125856808010_6602198364314060779_n

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here