Volvo, off-road kullanımını seven sedan kullanıcıları için Yeni S60 Cross Country modelini tanıttı. Yükseltilen kasası ile Volvo S60 Cross Country, kompakt crossover modellere alternatif olacak.

İlk kez 1997 yılında V70 modeli ile cross country tarzını standart araçlarına da uygulamaya başlayan Volvo, bu tecrübesini şimdi S60 üzerinde değerlendirdi.

Geçtiğimiz Kasım ayında tanıtılan V60 Cross Country modelinde olduğu gibi, S60 da 65mm yükseltilmiş. 18 veya 19 inç jantları kapatan çamurlukların üzerine arazi ruhunu yansıtan plastik kaplamalar yerleştirilmiş.

Birçok arazi aracında plastik olarak üretilen kapı altı çıtaları, bu modelde alüminyum olarak düşünülüp lüks çağrışım sağlanmış. Amerika?da 2.5 litre 250hp lik turboşarjlı motorla ve standart dört çeker olarak satılacak araba, Avrupa?ya dizel ve önden çekiş versiyonu ile gelecek.

Yükselen SUV ve crossover trendine farklı bir soluk getiren Volvo?nun Ürün Stratejisi Yöneticisi Lex Kerssemakers ?Cross Country markamızla pazarın ötesini keşfetmeyi hedefliyoruz. Daha önce bunu V70 Cross Country modelimizle yaptık ve ortaya yepyeni bir segment çıktı.? dedi.

Volvo 2013 yılında XC70 D5 AWD modelini İsveç polisi için Cross Country tarzında üretmişti.

Yeni Volvo S60 Cross Country 2015 yazından itibaren vitrindeki yerini almaya başlayacak.

volvo-s60-cross-country

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here