1941 yılından beri arazi tutkunlarının favori markası olan JEEP Türkiye?deki ürün gamını Yeni Renegade ile genişletiyor. Küçük arazi araçlarında çıtayı yükseltecek olan Yeni Jeep Renegade 75.250 TL den başlayan fiyatlarla da segmentinde çok iddialı.

Yeni Renegade tasarımı ile JEEP çizgisinden birazcık ayrılsa da farlarında, stoplarında ve hatta tavanında bile kendi logosunu vurguluyor. Logoya ilham veren bu X şekli eski tip askeri benzin bidonlarından geliyor.

Kendine has 7 li ön ızgarasıyla ve yuvarlak far tasarımı ile JEEP arazi araçlarının karakteristik özelliğine vurgu yapan Renegade, açılır tavanı sayesinde özgürlüğüne düşkün olanların ilgisini çekecek gibi. Dış tasarımı çok da iddialı olmasa da Wrangler?dan esinlenilerek hazırlanan iç mekan, sert çizgileri ve keskin geçişleri ile oldukça iddialı ve etkili.

İç mekanda konforu ön planda tutan model 5 inç standart ve 6 inç opsiyonel dokunmatik ekran ile iç mekanı kontrol ederken, GPS sinyallerinin alınamadığı yerlerde konumu saptamaya yardımcı olan sensör destekli navigasyon sistemi ile kaybolmak imkansız hale geliyor.

Direksiyon arkasındaki 7 inç TFT ekranlı gösterge paneli sürücünün tercihine bağlı olarak navigasyon, hız bilgisi, yön bilgisi, şerit ikaz bilgisi, park desteği gibi farklı verileri şoförün gözünün önüne getiriyor. İç mekanda sürücüye konfor sağlayan bu sürüş destek sistemlerinin yanında şanzıman seçenekleri de bir hayli ilgi çekici.

6 ileri manuel şanzıman seçeneği yanında 6 ve 9 ileri otomatik şanzıman seçenekleri sunuluyor. Özellikle 9 ileri şanzıman seçeneği otomatik vites bağımlılarının dikkatini çekecek gibi görünüyor. Bu şanzıman seçenekleri ile birlikte sunulan 1.4 MultiAir turbo benzinli, 1.6 ve 2.0 Multijet II dizel motorlar ile toplam 8 farklı kombinasyon oluşturularak daha fazla ihtiyaca cevap vermek amaçlanmış. Gerektiğinde önden çekişli gerektiğinde de 4×4 olarak kullanılan araba ihtiyaç olduğunda arka akslarla olan bağlantıyı kesme özelliğine sahip olan (kendi segmentinde) tek SUV.

Active Drive sistemleri ile kar, kum, çamur, kaya veya otomatik olarak farklı seçenekleri seçerek anlık ihtiyaca dayalı sürüş durumuna geçebilen Yeni Renegade?in Trailhawk versiyonu 170 hp ve 9 ileri şanzımanla geliyor. 1.4 benzinli versiyonu 140 hp güç üretirken 1.6 dizel versiyonu ise 120 hp güç üretiyor.

Yeni Jeep Renegade, toplamda 70 kadar sürüş destek sistemi ve güvenlik donanımı ile aile kullanımı için de uygun görünürken rekabetçi fiyatı ile de piyasada yer edecek gibi görünüyor.

10702056_731459593574638_6349266491083899997_n

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here