İtalyan spor otomobil üreticisi Maserati, yeni SUV modeli Levante ile test sürüşlerine başladı. Yeni Maserati Levante, markayı ya yıldızlaştıracak ya da çok zor duruma sokacak önemde bir model olacak.

Markanın sahibi olan Fiat Chrysler Şirketi, Lancia markasının çalışmalarını durdurarak Alfa Romeo ve Maserati markalarına daha fazla ön planda tutacağının altını çizmişti. Öyle ki bu strateji doğrultusunda her iki İtalyan marka da yeni SUV modellerinin son dokunuşlarını yapmakla meşguller. 2016 yılında tanıtılacak Alfa Romeo ve Maserati logolu 2 farklı SUV modelin göreceği ilgi merakla bekleniyor.

Maserati Marka Müdürü Giulio Pastore, “Yalnızca spor oromobil üreten markaların otomotiv sektöründe uzun süre tutunmaları oldukça zor, bu yüzden yeni SUV modeli Levante’nin bizim için önemi büyük.” Dedi. Yeni Levante modelinin tamamen Maserati mühendisleri ve tasarımcılarının eseri olduğunu açıklayan Pastore, aracın tamamen marka değerlerine sadık kalınarak üretileceğini belirtti.

Levante’yi sportif bir model olarak adlandıran Pastore, aracın belirli ölçülerde off-road kapasitesi olacağını belirtse de bu tarz premium SUV’lerin asfalt dışı yollarda kullanımına neredeyse hiç rastlanmıyor.

Maserati’nin Porsche Cayenne’e rakip olacak modeli, sedan Quattroporte modelinde yer verilen V6 ve V8 motor seçenekleri ile dört tekerlekten çekiş sistemi de olacak.

İtalya’nın Turin şehrinde yer alan Mirafiori Maserati Fabrikası’nda üretilecek Levante, Mart ayına gerçekleşecek Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak.

14494172512821

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here