Yeni Volvo S60 Geliyor

BMW 5 Serisi sedan modelinin rakibi olacak yeni S90’ı tanıtan İsveçli otomobil üreticisi Volvo, şimdi de tüm dikkatini yeni jenerasyon S60 sedana çevirdi.

Mercedes Benz C Serisi, BMW 3 Serisi ve Audi A4’e rakip olacak yeni sedan model, Motor Trend sitesinde verilen bilgiye göre tasarım ve teknolojisini büyük akrabası S90 ve XC90 SUV’den alacak.

İlk olarak, mevcut S60’da bulunan 7 inçlik bilgi ve medya sistemi değişecek. Bu ekranın yerini, yeni S90 ve XC90’da kullanılan 9.3 inçlik ekran alacak. Bu da sistemin, markanın en güncel işletim sistemi versiyonu olan Sensus bilgi ve medya sisteminin yeni S60’da yer alacağı anlamına geliyor.

Bu muhtemel donanımdan daha önemlisi ise, yeni S90 modelinde de kullanılan yarı otonom sürüş teknolojisinin yeni Volvo S60 modelinde de kullanılacak olması.

Bu sistemin, Volvo’nun giriş seviyesi sedan modeline entegre edilecek olması markanın uzun vadeli planlarında da etkili olacak. Volvo, 2020 yılı itibariyle sattığı otomobillerde kimsenin yaralanmayacağı ya da ölmeyeceğini hedeflediğini belirtmişti.

Yeni Volvo S60 modeli ile gelmesi beklenen en popüler motor seçeneği ise 2.0 litrelik 4 silindirli benzinli turbo motor olacak. 250 beygir güç üretecek bu motorun ardından ise plug-in hybrit üniteye sahip motor gelecek. Süper şarj ve turbo şarjlı benzinli motor ile elektrikli motoru bir araya getirecek bu seçenek, 300 beygir güç üretecek.

Dizel motor seçenekleri ise henüz açıklanmayan yeni Volvo S60’ın, daha geniş bir kitleye hitap etmesi için uzun kasalı versiyonu da satışa sunulacak.

Yeni Volvo S60 Geliyor
Yeni Volvo S60 Geliyor

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here