Otomobil sektörünün en prestijli ödüllerinden olan Avrupa Yılın Otomobilleri ödülünün otomobil gazetecileri ve önde gelen kişilerden oluşan jürisi 7 finalisti açıkladı.

Bu yılın başında ödüle aday olan 40 otomobil açıklanmıştı. Ancak rekabette, aralarında Alfa Romeo Giulia, Infiniti Q30, Tesla Model X, Toyota Mirai, Ford Mustang ve Land Rover Discovery Sport gibi modellerin de bulunduğu 33 iddialı model elenerek liste 7 otomobile indirildi.

Avrupa Yılın Otomobili Ödülü’ne aday olacak otomobillerde; modelin hali hazırda ya da yıl sonuna kadar Avrupa’daki en az 5 ülkede satışta olması şartı aranıyor. İki aşamadan oluşan oylama sistemi ile ödülün sahibi olacak otomobil belirlenecek, ve birinci model 29 Şubat 2016’da Cenevre Otomobil Fuarı öncesi düzenlenen etkinlikle açıklanacak.

Hatırlatmak isteriz ki 2015 Avrupa Yılın Otomobili Ödülü’nün sahibi yeni Volkswagen Passat olurken, 2014 yılında ise ödülün sahibi Peugeot’un kompakt hatchback modeli 308 olmuştu.

İşte 2016 Avrupa Yılın Otomobili Ödülü Finaslistleri:

Audi A4
5. Jenerasyon A4, dış tasarımda hafif yenilikler ile gelse de, iç tasarımda ciddi değişiklikler göze çarpıyor. Artık daha hafif ve geniş olan A4, 150-272 beygir arasında değişen motor seçeneklerine sahip olacak.

Volvo XC90 ilk sıralarda

BMW 7-Serisi
2015 yılının başlarında tanıtılan 7 Serisi, bir önceki modele kıyasla tamamen farklı bir tasarıma sahip, üstelik 200 kg daha hafif.

Jaguar XE
İngiliz markanın, Audi A4 dahil dişli Alman premium kompakt sedanlara rakibi. Geçtiğimiz yıl Paris’te sergilenen XE, bu yıl satışa çıktı.

Mazda MX-5
Kodo tasarım dili ile tasarlanan MX-5, oldukça popüler bir roadster. Hafif şasisi, yeni teknolojileri ve motor seçenekleri de cabası.

Opel Astra
Astra K, bir önceki modelden daha kısa ve alçak olmasına rağmen daha fazla yaşam alanı sunuyor. 200 kg hafifleyen yeni Astra, VW Golf, Ford Focus ve Renault Megane gibi dişli modellere rakip.

Skoda Superb
Skoda’nın Volkswagen Passat ve Ford Mondeo gibi geniş sedanlara cevabı. Volkswagen Grubu’nun MQB platformu üzerine konumlandırılan yeni Skoda Superb, 7 finalist arasından ödülü almaya en yakın aday.

Otomobillerin hepsinde yeni teknolojik özellikler, albeni ve konfor var.Tasarım ve diğer özellikler, jüri üyelerini ne kadar cezbederse o aracın şansı da o kadar yükselecek.

Finale kalan ve ilk sıraları paylaşan otomobiller, bazen hep aynı markalar dereceye giriyor algısını da oluşturuyor! Şüphesiz bu ödülü hakeden ve hak edecek çok kaliteli, teknolojik, konforlu otomobiller var. İstisnalar hariç önde gelen markalar arasında ödülün gidip gelmeside ilginç bir raslantı olarak kalıyor!

12391176_925807254139870_8062201678048352252_n

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here