KONUK YAZAR/ Atahan AKDEMİR

KONUK YAZAR/ Atahan AKDEMİR

Önce aracın bizdeki hikayesiyle başlamak istiyorum. Sahibi 1972 yılında kızına alıyor. O kız büyüyor ve aracı çok iyi saklıyor. İzmir Güzelbahçe’de halamın komşusu olur kendileri. Halam yanlış hatırlamıyorsam 2005-2006 civarı alıyor aracı.

Şimdi benim doğuştan gelen bir klasik hastalığı var. E bu Anadol da çok ilgimi çekiyordu. Ben de araştırdım bütün özelliklerini. Buradan da merakım aşırı arttı. Sürekli halamın oğlunu sıkıştırırdım bir tur atalım diye. Binince çok mutlu olurdum.

Neyse sonra büyüdük ben epey bir şeyler öğrenmiştim. Anadol da yatıyordu. Radyatör borularında tıkanıklık vardı bu yüzden çok çabuk hararet yapardı. Hala oğlu arabayı amca oğluna vermiş amca oğlu da hararete dikkat etmeyince conta yakmış. Yatmasının sebebi bu idi.

Aradan 3 yıl geçti halamlar nakite sıkıştı Anadol’u satmaya karar verdiler. Hala oğlu yavaş yavaş toplamaya başladı. Tabi ben de dibinden ayrılmadım. Her şeyi izledim. Sonra ilk marşı aldı araba kükrüyor sanki (Sonra egzozun delik olduğu anlaşıldı tabi :D) çok mutlu olmuştum. Üç beş de aksesuar takmıştı hella sis farı, iki tane oval hoparlör, piranha teyp, anadol kapak jantı vs. Sonra ilana koydu 8.000 TL ye sattı.

Tabi sanayide aracı oradan oraya götüren bendim. Bir kere uzun yol yapmama bile izin verdi. Yani acemiliğimi bu Anadol’da yendim.

Şimdi aracı tanıtayım.

Birincisi Anadol narin bir hanımefendi gibidir. Ona nazik olmazsanız yüzünüze bakmaz. Öyle hor kullanmaya gelmez.

Bizdeki 1300 yüksek kompresyon motorluydu. Düşük kilometre olduğu için diğerleri gibi yavaş değildi. Bastınmı uçmasa da uzar giderdi. 100 den sonrasına basmadım. Nitekim bu hararet olaylarından korkuyorduk. Yol, yer yer mıcır yer yer yamalı asfalt veya toprak olmasına rağmen biz içeride çok da bir şey hissetmezdik.

Onunla ilçe merkezinde gezerken herkes bize bakardı. Araç kendini belli ederdi. Benim çok hoşuma giderdi. Rengi Konya Beji idi.

“Yılların hayalini hakikat yapan otomobil” 
________________

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun.
.
İletişim adreslerimiz;

[email protected]

[email protected]

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here