KONUK YAZAR / Canberk HANLI

KONUK YAZAR / Canberk HANLI

Size hala aklıma geldikçe Hüzünlendiren aracımı anlatayım.

2000 Model 1.4 Clio HB (8Valf). Aracı tam tamına 190 Bin km de iken bir subaydan aldım (ilk sahibinden sene 2012 de) Araba 190 bin km de idi ama iç aksamı, koltuk döşemeleri sanki 3 ay önce fabrikadan çıkmış gibiydi. Alırken computeste soktuk ustaya gösterdik araba %99 motor performansı verdi. Aldığımızda muayenesine 1 hafta kalmıştı, Alım satımını yaptık, yağını değiştirdik Daha sonra hiç masraf etmeden muayeneye girdik tek seferde geçti , Takip eden 5 sene boyunca aracımı sadece 1 kere ön takıma soktum, 1 kere triger bakımı yaptım, 1 kere de kaza yaptım ön çamurluk ,far ve panjur değişmesi gerekti . Aracın parçaları bedavadan biraz pahalı şöyle izah edeyim Çamurluğun sıfırı 35 TL , Panjuru 40 TL , Orjinal Farları 100 TL, Araç 8 valf olmasına rağmen gidişi süper, 35 Liraya Ankara’ dan Kütahya’ya giden bir araçtı (Ciddiyim Gaz 2.10 civarlarında iken) Gel gelelim asıl meseleye . Ben aracı 3 ay önce sattım, Aracı satarken tam 315.000 km ye gelmişti. Hala koltuklarında ne eskime ne deforme, iç aksamı keza öyle ve hala 1 gram yağ eksiltme yapmıyordu. Sattığım adam Computeste soktu 315.000 km deki araç %85 motor performansı veriyordu..

Alın, binin. Dolmuştan otobüsten daha masrafsız ve daha rahat emin olun. yol tutuşu güzel , bakımları çok ucuz, gençlere yakışır. Clio’ ları Sevin. Çünkü onlar sizi üzmez !
________________________________

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun.
.
İletişim adreslerimiz;

cagdaser@arabateknikbilgi.com

cagkaner@arabateknikbilgi.com

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here