KONUK YAZAR / Mert ATEŞ

KONUK YAZAR / Mert ATEŞ

Merhabalar aracım manuel Fb7 kasa kodlu 2015 model makyajlı kasa Civic. Kendimce bir kaç konu hakkında görüşlerimi belirtmek isterim. 125HP 152TORK 1240KG 0-100:9.7saniye.

Aracın dıştan görünüşü bana göre oldukça sportif ve iyi duruyor ve çoğu kişi de böyle düşünüyor. Şoför koltuğuna oturduğunuzda da böyle hissediyorsunuz. Oldukça aşağıda oturuyorsunuz ve ikiye bölünmüş kadran gayet sportif duruyor arkada baş diz mesafesi güzel fakat havalandırma yok bu bana göre bir eksi çünkü olması gerekirdi. Bagaja gelecek olursak fabrikadan çıkma lpg tankı stepne yerinde olmasından dolayı stepne yi bagaja sabitledim ve oldukça yer kaplıyor fakat buna rağmen bagaj bana yine de yetiyor diyeceğim o ki bagaj hacmi yeterli.

Aracın malzeme kalitesi fena değil genelde sert plastik kullanılmış fakat bana göre bu bir eksi değil önemli olan kullanılan malzemenin dayanıklı olması, yıllarca deforme olmadan ilk gün ki gibi durabilmesi ve Fb7 benim isteklerimi bu konuda karşılıyor. Aracın yalıtımına gelecek olursak yalıtım konusunda rakiplerine nazaran oldukça zayıf olduğunu söyleyebilirim 110 115 den sonra rüzgar sesi geliyor.

Performans konusunda otomatik Fb7 lere nazaran oldukça atik olduğunu söyleyebilirim. Aracı seri kullanmayı severim ve her anlamda isteklerimi karşılıyor 0-100 değeri 9.7 saniye ve bu sürede ulaşıyor. Rakipleri turbolu olmasına rağmen bir atmosferik olarak en çok kafa tutacak araba budur bu konuda Honda’ lar atmosferik aracı en iyi yürüten markadır bana göre. Trafikte başka araçlarla deneme şansım oldu genelde beni üzmedi performans konusunda 3. Vitese attığımda patinaja kalıyor ve lastikler oldukça iyi durumda bu da bana göre aracın performansının gayet yeterli olduğunun kanıtıdır. Fakat tork konusuna gelirsek 152 tork var araca bir kaç kişi bindikten sonra yokuşlarda hızlanabilmek için vites küçültmeniz gerekiyor. Bunun haricinde performans konusunda sizi üzmez Manuel vites Fb7 tekrar söylüyorum otomatik vitesler devir oranları çok uzun 3ü 174 gibi kapatan bir araç yani devir düşük yakıta artı fakat performans istediğinizde devirlenmesi uzun sürüyor. Yakıt konusuna gelecek olursak lpg de yazın 9.5 10.2 lt tüketim, kışın 10.4 10.9 lt arasında bir tüketime sahip uzun yolda ise 7.5 lara kadar rahatlıkla düşürebilirsiniz ben 5 kişi bagaj dolu 7.8 lt leri yakalıyorum.

Son olarak toparlayacak olursak araç sportif ve gerek iç mekan gerek dış görünüş sizi üzmeyecek bir görüntüye sahip. Ses sistemi çoğu araçtan iyi ve tatmin ediyor Performansı güzel turbolu araçlara kafa tutabilir ve çoğu arabayı tokatlar. Bana göre en büyük eksisi yalıtım. Yüksek hızlarda çok fazla ses alıyor içeri, bir diğer eksi ise arka koltuklarda havalandırma olmaması onun haricinde aracımdan oldukça memnunum zaman ayırdığınız için teşekkürler.
_____

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun.
.
İletişim adreslerimiz;

[email protected]

[email protected]

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here