KONUK YAZAR / Samet Özdemir

KONUK YAZAR / Samet Özdemir

Doblo, Fiat markasının hafif ticari aracıdır. İlk olarak 2000 yılında serüvenine başlayan Doblo hala yollarda en çok gördüğümüz araçlardan bir tanesidir. Pek atak bir araç olmasa da sınıfının düzeylerindedir. Konforlu, oldukça geniş ve kullanışlıdır. 5 kişinin rahatlıkla sığabileceği bir araçtır. Bu araçla kolay kolay sanayiye gidilmez. Tabi tüm araçlar gibi bu durum iyi bakıldığında geçerlidir. Diğer bir özelliği ise ekonomik oluşudur.

Bu tip araçlarla ilgili yorum yapılırken ilk önce aracın ne amaçla üretildiğine bakılmalıdır. Performans bakımından Doblo’ yu gidipte binek araçlarla kıyaslamak yersiz olur. Start&stop özelliği olan bu araçta üstelik siz stop ettirseniz bile araç kendi kendini çalıştırır. Tabi bu özellik boş modellerde yok.

Alt devirlerde tam bir ölüye dönüşen bu araba yokuşları pek fazla sevmez. 3 yıldır bu aracı kullanıyorum ve şuanda 130.000 km’de. Bir sıkıntısı olmadığı gibi araçtan cok memnunum. Fabrika verilerinin aksine bu aracı biraz zorlarsanız 200’ü geçen videolar izlemiştim. Yüksek bir araç olduğu için yüksek hızlarda fazla savrulabilir. Eğer acemi bir şoförseniz 140-150 km civarlarını geçmenizi tavsiye etmem. Bagaj hacmi de oldukça geniş olan bu araca herşeyi sığdırabilirsiniz   🙂
________________________________

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun..

İletişim adreslerimiz;

[email protected]

[email protected]

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here