KONUK YAZAR / Ferhat ÇAM

KONUK YAZAR / Ferhat ÇAM

Merhabalar.. Benim aracım 2000 model Peugeot 306 1.6 XR BVA Sedan. Peugeot 306 modeli 1993-2001 yılları arasında üretilmiş olup zamanın çok ilgi görmüş arabalarındandır.
Aracımı kısaca anlatacak olursam;
1.6 8v 90 hp motora sahiptir. 4 ileri tam otomatik şanzıman olup, şanzımanda kar ve spor sürüş modları mevcuttur. 8v olması benim çok hoşuma gidiyor. Kalkışlarda oldukça seri olan aracım 180.000 km de olmasına rağmen ( motora daha anahtar değmedi ) 0-100 hızlanma değeri 10.5 ila 10.9 saniye aralığındadır ( lpg ile ).
Aracın yol tutuşu güzeldir kolay kolay savrulmaz. Kesinlikle rüzgar sesi almaz. Fakat lastik ve yol sesi konusunda çok iddialı değildir.
İç mekan kalitesi bazı yeni model araçlardan iyidir çoğu yeri yumuşak plastiktir.
Alt takımı bana göre mükemmeldir 4 yılda ortalama 35.000 km ( köy yolu ve asfalt ) yapmış biri olarak alt takıma daha el sürülmedi ve hala hiç bir sorunu yoktur.
Aracımda ;
Çift hava yastığı
Klima
Otomatik cam
Merkezi kilit
Yükseklik ayarlı farlar
Derinlik ayarlı sürücü koltuğu
Arka sis farı
Fonksiyonel direksiyon gibi donanımlar mevcuttur.
2000 model bir araç için iyi sayılabilecek bu donanımlara sahip bir arabayı günümüz koşullarında 17-20 bin. TL bandında alabilmekteyiz.Bahse konu aracımı 4 yıla yakin bir süredir kullanmaktayım,rutin bakımları dışında 4 yılda araçta sadece otomatik şanzıman tamiri yapıldı.
Yani şehir efsanesi Peugeot alinmaz sanayiden çıkamazsın laflarına itibar etmemek gerek bu benim 4. Peugeot aracımdır. Aracımın bagajı yeterli genişlikte olup yolcu ve sürücü diz baş mesafesi tatminkardır.Yedek parçasını her yerden temin edilebileceğiz gibi internet üzerinden de bir çok parçasını bulabilirsiniz.Yedek parça fiyatları uygundur.. Yakıttan bahsedecek olursak lpg ile şehir içinde mevsimine göre normal kullanımda 28~35 kuruş arası, şehir dışında 18-23 kuruş arasında seyreder yakıtı, tabi bu otomatik vites verileri olup manuel viteslerde daha düşük veriler elde etmek mümkün.
Özetle aracımı çok severek kullanmaktayım, birçok yeni aracın koltuğuna oturduğumda kendi aracımdaki konforu mumla arıyorum. İyi günler, keyifli sürüşler…
________________________________

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun..

İletişim adreslerimiz;

[email protected]

[email protected]

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here