Sürücüsüz araba kervanına katılan Ford, zifiri karanlıkta gidebilen sürücüsüz otomobilini test etti.

Sürücüsüz otomobiller her geçen gün artmakta ve sektörün dev firmaları, sürücüsüz otomobillere olan yatırımlarını daha önemli rakamlara çıkarmakta. Bu devlerden biri de Ford.

Fusion Hybrid aracı üzerinde yaptığı çalışmalara her geçen gün bir yenisini ekleyen Ford, son olarak sürücüsüz otomobiller bazında önemli bir işe imza attı. Normal sürücüsüz otomobillerin çalışma mantığı çevresini tanıyarak gerçekleşmekte. Çevresindeki araçları, tabelaları, ağaçları ve yoldaki çizgileri tanıyabilen sürücüsüz araçlar, yollarını da bu şekilde katetmekte.

TAMAMEN ZİFİRİ KARANLIKTA

Ancak Ford Fusion Hybid, bunların hiç birine ihtiyaç duymuyor. Tamamen zifiri karanlıkta, herhangi bir ışık kaynağının bulunmadığı yolda Ford Fusion, başarılı bir şekilde hareket edebilmekte.

Aracın bunu yapabilmesindeki şey ise çevrenin 3D sanal haritasını çıkaran ve bu bilgilerin aracın hareketinde kullanılmasını sağlayan özel lazer sensörler olarak belirtilmiş. Böylece tüm engelleri karanlıkta dahi görebilen sistem, ilerleyen yıllarda sürücüsüz otomobillerin güvenilirliğini fazlasıyla arttıracağa benziyor.

Yapılan açıklamaya göre proje henüz Ford için prototip aşamasında ve geliştirmeler sürdürülüyor.

Ford’dan sürücüsüz dev adım teknoloji
Ford’dan sürücüsüz dev adım teknoloji
Ford’dan sürücüsüz dev adım teknoloji
Ford’dan sürücüsüz dev adım teknoloji

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here